Хиляди хора в Хонконг изразиха готовност да осиновят нежелани хамстери,

...
Хиляди хора в Хонконг изразиха готовност да осиновят нежелани хамстери,
Коментари Харесай

Доброволци в Хонконг осиновяват хамстери, нежелани заради страх от COVID-19

Хиляди хора в Хонконг показаха подготвеност да осиновят нежелани хамстери , откакто управляващите издадоха заповед за всеобщо заличаване на животните поради опасения от COVID-19, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Появиха се терзания, че наредбата може да накара обезпокоени притежатели на декоративните гризачи да ги изоставят.
Управата в Хонконг подреди през вчерашния ден да бъдат унищожени към две хиляди хамстера от всички зоомагазини . Заповедта беше издадена, откакто стана ясно, че служителка се е заразила с новия ковид, а в магазина 11 от гризачите са дали позитивни проби .

Учените по света, както здравните и ветеринарни управляващи в Хонконг оповестиха, че няма доказателства, че животните имат роля в разпространяването на инфекцията. Но като превантивна мярка беше решено " хуманно " да бъдат унищожени хамстерите в магазините, неразрешен е и импорт от чужбина.

Здравни служащи в защитни дрехи обикаляха магазините в Хонконг с червени найлонови торби. Около 150 от клиентите са сложени под карантина.
Местни медии оповестиха, че притежатели на хамстери са били видяни да предават домашните си любимци на ветеринарните служби.

В обществените мрежи бързо бяха направени групи за хора, които желаят да вземат нежеланите декоративни гризачи.

Организации за отбрана на животните осъдиха наредбата на управляващите в Хонконг. На уеб страницата Change.org е оповестена петиция, която събра повече от 23 хиляди подписа за по-малко от ден, отбелязва Франс прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР