Хеликоптерното летище до тунел Железница на АМ Струма вече има

...
Хеликоптерното летище до тунел Железница на АМ Струма вече има
Коментари Харесай

Хеликоптерна площадка до тунел Железница на АМ Струма вече има регистрация по HEMS


Хеликоптерното летище до тунел " Железница " на Автомагистрала " Струма " към този момент има регистрация по HEMS. Групово дело " Гражданска въздухоплавателна администрация " записва осмото вертолетно летище за незабавната здравна помощ по въздух в страната, оповестяват от Министерство на превоза и известията.

С построяването на оборудването се обезпечава опция за бърза евакуация на потърпевши при пътни произшествия или други спешни обстановки в сектора на тунела, както и в целия район. След приемане на сигнал хеликоптерите към този момент ще могат да стигат от София до тунел " Железница " за 30 минути , по данни на авиационния оператор " България Хели Мед Сървиз " ЕАД.

До момента България разполагаше с три болнични вертолетни летища в София и по едно във Варна, Панагюрище, Русе и Велико Търново. " Струма " е първата автомагистрала в България, която разполага с хеликоптерна площадка. Площадката е издигната като част от плана за създаване на " Автомагистрала " Струма " - Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница ", който се финансира от Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура ". Възложител на плана е Агенция " Пътна инфраструктура ".

Припомняме още, през февруари България публично се снабди с През април служебният министър на превоза Георги Гвоздейков съобщи, че се очакваше и да положат изпит. След като те са подготвени, се чака хеликоптерът да бъде пуснат в употреба. Допълнително, планува се доставката на още два хеликоптера за незабавна помощ тази година, по данни на служебния министър.
 Коритарова: Първият сектор на Автомагистрала
Коритарова: Първият сектор на Автомагистрала " Хемус " подготвен до края на годината

Шефът на АПИ е отхвърлен поради установени престъпления, сподели тя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР