Хърватия 09 декември 17:00 Бразилия Състав 1. Доминик Ливакович 1.

...
Хърватия 09 декември 17:00 Бразилия Състав 1. Доминик Ливакович 1.
Коментари Харесай

Ще продължи ли бразилската самба и срещу световния вицешампион?


Хърватия

09 декември 17:00

Бразилия
 Състав 1. Доминик Ливакович 1. Алисон 22. Йосип Юранович 2. Данило 6. Деян Ловрен 4. Маркиньос 20. Йошко Гвардиол 3. Тиаго Силва 19. Борна Соса 14. Едер Милитао 10. Лука Модрич 7. Лукас Пакета 11. Марсело Брозович 5. Каземиро 4. Иван Перишич 11. Рафиня 8. Матео Ковачич 10. Неймар 15. Марио Пашалич 20. Винисиус Жуниор 9. Андрей Крамарич 9. Ричарлисон Треньор Златко Далич Тите Резерви
Отборите на Бразилия и Хърватия се изправят един против различен в първи четвъртфинал от програмата на 22-ото Световно състезание по футбол. Селекцията на Тите показва може би най-хубавия футбол от началото на шампионата, до момента в който хърватите сигурно ще желаят да защитят реномето и на международен вицешампион. Всичко това прави борба на стадион " Едюкейшън Сити " повече от вълнуваща.
 Далич се извини за сравненията с фигурното пързаляне
Далич се извини за сравненията с фигурното пързаляне

Ето какво сподели той

Логично бразилците са считани за любимци в този мач, като те са с най-големи шансове и за спечелването на купата въобще. Титулярните играчи на Тите получиха отмора в последния мач от групата си и след това нямаха проблеми с корейците, до момента в който тези на Хърватия към този момент изиграха четири тежки дуела и сигурно ще са по-изморени.



Твърдо навън до края на шампионата са получилите контузии в своите колена Габриел Жезус и Алекс Телеш. Алекс Сандро пък е с мускулна контузия и Тите до последно ще размишлява за включването му в игра. Потенциален негов заместител измежду стартовите 11 ще бъде Едер Милитао.
 Проблеми за Тите преди мача с Хърватия
Проблеми за Тите преди мача с Хърватия

Алекс Сандро ще пропусне срещата с " шахматистите "

Селекционерът Златко Далич ще има проблеми с крайните си бранители, защото Борна Соса е болен, а Йосип Станишич е с травма и не се знае дали някой от тях ще е подготвен за огромния мача.

Хърватия и Бразилия към този момент имат своята история с мачове на сходен конгрес. През 2006 година двата отбора са в една група на Мондиала в Германия, а Селесао печели с 1:0 след гол на Кака. Осем години по-късно подобен дуел открива Бразилия 2014, а тогава триумфът още веднъж е за " златистите " - 3:1.

Победителят от тази четвъртфинална двойка ще се изправи против някой всред Нидерландия и Аржентина. Главен арбитър на срещата е Майкъл Оливър.
 Модрич: Бразилия е любимец, само че това не ни тормози
Модрич: Бразилия е любимец, само че това не ни тормози

" Очаква ни най-важният мач в шампионата "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР