ХАРАРЕ, Зимбабве (AP) — Президентът на Замбия Хакаинде Хичилема в

...
ХАРАРЕ, Зимбабве (AP) — Президентът на Замбия Хакаинде Хичилема в
Коментари Харесай

Току-що след смъртоносна епидемия от холера, Замбия обявява сушата за национално извънредно положение

ХАРАРЕ, Зимбабве (AP) — Президентът на Замбия Хакаинде Хичилема в четвъртък разгласи изтощителната суша в страната за национално злополучие и изключителна обстановка, като сподели, че е унищожила производството на храни и електричеството потомство, до момента в който нацията се бори да се възвърне от скорошна смъртоносна зараза от холера.

Подобно на някои от своите съседи, южноафриканската страна страда от тежка суша, защото метеорологичните условия на Ел Ниньо утежняват суровите метеорологични условия, дължащи се частично на изменение на климата.

В послание към нацията Хичилема сподели, че е инструктирал силите за сигурност да се съсредоточат повече върху производството на храни в значително мирната страна.

Той сподели, че 84 от 116-те области в страната са наранени от продължителната суша и управляващите ще вземат храна от региони, където има остатък, и ще я разпределят на нуждаещите се региони. В допълнение, страната възнамерява повече импорт на храни и активизира организациите на Организация на обединените нации и местнит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР