Хапвайте на воля, сладкишът е диетичен и е много, много,

...
Хапвайте на воля, сладкишът е диетичен и е много, много,
Коментари Харесай

Тиквен сладкиш със стевия и цедено мляко

Хапвайте на воля, сладкишът е диетичен и е доста, доста, доста апетитен

Необходими Продукти

● тиква - към 1 кг
● яйца - 2 бр.
● кисело мляко - 300 г, цедено или заквасена сметана
● лимонен сок - от 1/2 лимон
● мед - 2 с.л.
● стевия - равна на 100 г захар /20 мл течен дестилат или 1/2 ч.л. на прах/

Начин на подготвяне

Тиквата се почиства от кората и семките, нарязва се на кубчета и се поставя да се вари. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Когато тиквата се свари, се отцежда от водата и се прибавят двата жълтъка при още врялата тиква.

Добавя се стевията, сместа се пасира едро и се разбърква добре. Белтъците се разрушават на гъста пяна и постепенно се прибавят към към този момент леко поохладената тиква, бърка се в една посока. Разлива се в леко намазнена тавичка и се поставя да се пече в авансово загрята фурна на 150 градуса за 20-25 мин.

Изважда се и се оставя да изстине. Медът и сокът от половин лимон се разбъркват дружно, до момента в който медът се разтвори, прибавят се към цеденото мляко и се бърка до приемането на хомугенна примес.

Към тази примес можете да добавите малко стевия, в случай че не е задоволително сладко на усет. Заливате блата от тиква, откакто се е охладил със сместа от цедено мляко, лимон и мед. Оставяте да престои към 2 часа във ледник.

Имайте поради, че целия сладкиш съдържа единствено сред 900 и 1000 килокалории. Средно на порция от 300 грама се падат 250 кк.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР