Ханс Цимер с музиката от Гладиатор, Карибски пирати, Цар Лъв,

...
Ханс Цимер с музиката от Гладиатор, Карибски пирати, Цар Лъв,
Коментари Харесай

Турнето Ханс Цимер на живо, което бе разпродадено в Европа, ще стигне до САЩ и Канада тази есен

Ханс Цимер с музиката от " Гладиатор ", " Карибски пирати ", " Цар Лъв ", " Последният самурай, " Дюн " на турне в Северна Америка
В продължение на генерации филмовата музика на немския композитор Ханс Цимер е звучала в вълшебен моменти от филмите " Цар Лъв ", " Гладиатор ", трилогията " Черният рицар " и напълно неотдавна - " Дюн " и " Дюн: Част втора ". Тази есен Цимер ще придвижи своите партитури на сцена в Северна Америка, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Турнето му " Ханс Цимер онлайн ", което бе разпродадено в Европа, ще стигне до Съединени американски щати и Канада тази есен, като това ще бъде първият концерт на Цимер в Северна Америка от седем години насам.

Последната му изява беше на фестивала Коачела през 2017 година

През платформата Zoom от Ню Йорк Цимер сподели, че се е въодушевил, откакто " 40 години отказвал да се качи на сцена " поради нещо, което му споделили приятелите му Джони Мар от групата " Смитс " (The Smiths) и Фарел Уилямс.

" Трябва да гледаш аудиторията си в очите. Не можеш да се криеш постоянно зад екрана. Знаеш, че си задължен да го направиш пред публиката си ", му споделят те. След Коачела Цимер осъзнава, че може да го направи.

След турнето в Европа, композиторът споделя на своя оркестър, че са на върха на своите благоприятни условия и в този момент е моментът.

По време на неговите концерти ще липсва ситуацията, присъща за обичайната класическа музика - в " Ханс Цимер онлайн " няма диригент, няма ноти пред всеки музикант и няма кино фрагменти.

" Аз пристигам от рокендрола и имам вяра, че би трябвало да се прави шоу ", сподели той.

" Публиката остава с нас, тъй като й даваме прекарване, което в никакъв случай преди не е имали. Животът е сложен, изключително в наши дни. Хората са работили интензивно, с цел да си платят билетите, тъй че по-добре да създадем шоу, което да е безусловно почтено за тях ".

" Ханс Цимер онлайн " започва в Дълут, щата Джорджия, на 6 септември и ще обиколи 17 града в Съединени американски щати и Канада, преди да завърши във Ванкувър, Британска Колумбия, на 6 октомври.

Цимер сподели, че хората могат да чакат разнообразна публика. " В публиката виждам жена с внука си, която седи до индианец, до мъж в бизнес костюм, до друга група, знаете, рокери ", показа Цимер и добави: " Това ще е една мултикултурна аудитория ".

" Оркестърът е формиран от интернационалните музиканти, което ги прави доста прочувствено отдадени и всеки от тях има какво да ви опише ", сподели той.

Концертът " Ханс Цимер онлайн " включва творби от " Гладиатор ", " Карибски пирати ", " Черният рицар ", " Интерстелар ", " Цар Лъв ", " Последният самурай " и " Дюн ".

" Всеки един от тези филми е друг и е повлиян от това, което се случва към нас. И всички те са невероятни преживявания ".

Филмите и техните партитури са различаващи се. Но методът на Цимер, както и аранжиментите, които той основава, са свързващото звено. Това и нещо необяснимо прави музиката на Цимер толкоз въздействаща.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР