Хамас“ обяви, че приема споразумението за примирие в Ивицата Газа,

...
Хамас“ обяви, че приема споразумението за примирие в Ивицата Газа,
Коментари Харесай

„Хамас“ прие споразумението, изготвено от Египет и Катар

„ Хамас “ разгласи, че приема съглашението за помирение в Ивицата Газа, съобщи Би Би Си.

От Тел Авив има безмълвие – кабинетът на Бенямин Нетаняху не оповестява дали ще има помирение или ще се пристъпи към военната интервенция в Рафа.

Посредничеството за договаряния за преустановяване на огъня е значително водено от Египет. Катар също взе участие в диалозите.

 Израел се готви за военна интервенция в Рафа Светът 2 мин. Израел се готви за военна интервенция в Рафа  Израел отхвърли настояването на „ Хамас “ да приключи военната интервенция в подмяна на заложници Светът 3 мин. Израел отхвърли настояването на „ Хамас “ да приключи военната интервенция в подмяна на заложници  Израел закрива новинарската мрежа на „ Ал Джазира “ в страната Светът 3 мин. Израел закрива новинарската мрежа на „ Ал Джазира “ в страната  Израел се готви за военна интервенция в Рафа Светът 2 мин. Израел се готви за военна интервенция в Рафа  Израел отхвърли настояването на „ Хамас “ да приключи военната интервенция в подмяна на заложници Светът 3 мин. Израел отхвърли настояването на „ Хамас “ да приключи военната интервенция в подмяна на заложници  Израел закрива новинарската мрежа на „ Ал Джазира “ в страната Светът 3 мин. Израел закрива новинарската мрежа на „ Ал Джазира “ в страната

Споразумението за преустановяване на огъня сред „ Хамас “ и Израел би било огромна политическа премия за Белия дом. Президентът Джо Байдън е под голям напън от всички страни поради войната в Газа и студентските митинги в Съединени американски щати.

Турция съобщи, че приветства приемането от страна на „ Хамас “ на предлагането за преустановяване на огъня.

Предложението за преустановяване на огъня, с което „ Хамас “ се съгласява, е на три стадия. Всяко от тях ще е с дълготрайност 42 дни. Те ще бъдат поредни – общо 124 дни. През тях ще бъдат освободени всички заложници, които „ Хамас “ държи, а Израел би трябвало да изтегли всичките си войски от Ивицата Газа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР