ХАГА, Холандия (AP) — Висшият съд на ООН се произнася

...
ХАГА, Холандия (AP) — Висшият съд на ООН се произнася
Коментари Харесай

Висшият съд на ООН се произнася по искането на Никарагуа Германия да спре помощта за Израел

ХАГА, Холандия (AP) — Висшият съд на Организация на обединените нации се произнася във вторник по искане на Никарагуа съдиите да разпоредят Германия да спре военната помощ за Израел с аргумента, че поддръжката на Берлин разрешава актове на геноцид и нарушение на интернационалното филантропично право в Газа.

Случаят на Никарагуа е най-новото правно искане на страна с исторически връзки с палестинския народ да спре офанзивата на Израел. В края на предходната година Южна Африка упрекна Израел в геноцид в съда. Случаите идват, когато съдружниците на Израел са изправени пред възходящи апели да спрат да му доставят оръжия и защото някои, в това число Германия, станаха по-критични към войната.

В понеделник държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели, че Израел би трябвало да продължи направи повече, с цел да усили притока на филантропична помощ към обсадената Ивица Газа.

На чуванията при започване на този месец посланикът на Никарагуа в Холандия Карлос Хосе Аргуело Гомес сподели на 16-членния съдийски състав, че „...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР