Губернаторът на Флорида ДеСантис отстранява длъжностно лице, усмихва се зад `This Is Fine` Meme

...
Губернаторът на Флорида, мразещ Дисни и фен на обувките с
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида, мразещ Дисни и фен на обувките с високи токчета Рон ДеСантис обяви незабавното временно отстраняване от длъжност на демократично избран държавен прокурор на 9 август с помощ на онлайн мем. Получената сцена е тъжна, объркваща и още един пример за това как неизлечимо онлайн политикът е просто най-лошият.

Ако сте чели Kotaku през последните няколко месеца, сте виждали продължаващото действие на DeSantis съдебна битка с Disney за неговия специален район, който даде на компанията уникален контрол върху данъците, водата и много повече на Disney World, преди губернаторът да го премахне. Кандидатът за президент не хареса това, че Дисни леко критикува неговия законопроект 1557 за Дома на представителите от 2022 г., наричан от опонентите законопроект „Не казвай гей“, който предотвратява обсъждането на сексуалната идентичност в държавните училища на Флорида. Борбата му срещу мишката мина зле, струвайки на него и държавата му 1 милиард долара в процеса. Но ДеСантис не само води битки с корпорации, които не са в съответствие с политическите му възгледи, но и преследва избрани длъжностни лица във Флорида, които се осмеляват да не се покланят на земята, по която ходи.

Прочетете повече

17-те най-добри игри за PlayStation 5 на Sony

22-те най-добри игри за Nintendo Switch

, на 9 август ДеСантис (и неговото странно лице) отстрани избрания прокурор Моник Уоръл от 9-ти съдебен район на Флорида, цитирайки „пренебрегване на задълженията и некомпетентност“ като мотив за противоречивия ход. ДеСантис смята, че не е била достатъчно твърда към престъпниците, пренебрегвайки, че гласоподавателите от нейния район трябва да вземат това решение. Ходът – такъв, който той е правил и преди – е критикуван от демократите във Флорида като „политически хит“ и заплаха за разпадащата се демокрация на щата.

Шерифът използва мемета по време на официално събитие за пресата

< p>По време на пресконференцията, обявяваща преместването, към ДеСантис се присъединиха двама местни шерифи, за които CNN посочва, че не обслужват нито един окръг, който се припокрива с юрисдикцията на Уоръл. И двамата шерифи критикуваха Уоръл и похвалиха ДеСантис. Но един от тях реши – предполагам с одобрението на ДеСантис и екипа му – да използва конференцията, за да покаже печатни версии на мемето „Това е добре“.

Историята продължава


10 Tampa Bay

„Искам да ви покажа един популярен мем“, каза шериф Грейди Джъд като той извади изображението.

„Това е добре. Докато къщата гори, нашият малък хот-дог казва: „Това е добре.“ Той беше куче. Сега той е хот-дог, защото къщата му гори.“

В този момент шерифът замени популярния мем с редактирана версия, в която Уоръл седи на мястото на кучето, заобиколен от пламъци. По време на всичко това ДеСантис може да бъде видян да се усмихва зад шерифа и неговите изображения.

„Е, имам още един“, каза Грейди. „Моник Уоръл казва: „Това е добре.“ Фактът, че двама полицаи бяха простреляни в лицето, това е добре. Въпреки че престъпниците не се преследват, това е добре.“

След това шерифът продължи да хвали заместника на Уоръл, съдия Андрю Бейн, като посочи, че той е бил звезден футболист (по някаква причина) преди похвали ДеСантис за това, че прави това, което е „правилно“.

„Аз съм вашият надлежно избран държавен адвокат“, каза Уоръл в реч след отстраняването. „И нищо, направено от слаб диктатор, не може да промени това. Това е безобразие.“

Полицаи възхваляват губернатор на щата, че е отстранил друг демократично избран служител, използвайки онлайн мемета. Нещата вървят страхотно във Флорида...

Още от Kotaku

Всички големи игри на Pokémon, класирани от най-лошите до най-добрите

Регистрирайте се за бюлетина на Kotaku . За последните новини, Facebook, Twitter и Instagram.

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР