Групировката Ислямска държава (ИДИЛ) пое отговорност за взрив, насочен срещу

...
Групировката Ислямска държава (ИДИЛ) пое отговорност за взрив, насочен срещу
Коментари Харесай

ИДИЛ с второ нападение в Кабул


Групировката " Ислямска страна " (ИДИЛ) пое отговорност за гърмеж, ориентиран против автомобил в източната част на Кабул, при който починаха минимум трима души - второто смъртоносно нахлуване на групировката в Афганистан за една седмица.

Говорителят на полицията в Кабул Халид Задран съобщи, че трима души са починали, а четирима са били ранени от бомба, скрита в каруца наоколо до миниван в източната част на Кабул.

Той съобщи пред Агенция Франс Прес, че полицията е задържала обвинен, който е признал присъединяване си.

Групировката пое отговорност в канала си в Telegram, като съобщи, че е " детонирала взривно устройство в автомобил, пренасящ чиновници на пандиза Пул-е-Чарки ", при което са починали близо 10 души.

Нападението е второто през последните дни, като ИДИЛ пое отговорност за детонацията в рейс, при която починаха минимум петима души в квартал Дашт-и-Барчи - анклав на исторически преследваната шиитска общественост хазари.

Регионалният клон на " Ислямска страна " нееднократно се е насочвал към шиитите, които счита за еретици, като през последните месеци извърши голям брой набези против общността. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР