Григор Димитров записа 3 загуби в своите 5 мача на

...
Григор Димитров записа 3 загуби в своите 5 мача на
Коментари Харесай

След спечелен сет на нула: Григор се отказа срещу Тийм, след като му прилоша

Григор Димитров записа 3 загуби в своите 5 мача на шампионатите на твърда настилка в Северна Америка, заради което одобри " уайлдкард " за АТР 250 конкуренцията в Уинстън Сейлъм за да натрупа повече игрова процедура преди Откритото състезание на Съединени американски щати. Българинът започва присъединяване си непосредствено от втория стадий, където жребият го опълчи на някогашния №3 Доминик Тийм. 

Австриецът, който се завърна на корта по-рано тази година след повече от 9 месеца отвън игра, сподели, че към момента е надалеч от най-хубавите си времена и за огромни интервали от дуела не успяваше да бъде равносилен на международния №19. Макар да доминираше събитията първоначално и да завоюва откриващата част на нула, в средата на втория сет на най-хубавия ни тенисист му прилоша и той взе решение да се откаже от срещата при резултат 6:0 2:4 в своя изгода. 

Двубоят стартира с нескончаем сервис гейм на българина, който изостана с 0:40 още на старта след непредизвикана неправилност, съпроводена от двойна неточност. Въпреки това обаче сънародникът ни бързо откри своя темп и с помощта на солидния си сервис в композиция с вариативна игра отстрани заплахата и откри сметката си в резултата.

Това бяха и последните равностойни минути до края на сета, защото от този миг нататък играта на първенеца от US Open 2020 претърпя цялостна злополука и по-голямата част от ударите му излизаха отвън очертанията на корта. След 4 следващи непредизвикани пропуща от форхенд Тийм инкасира пробив още в дебютното си подаване, който внесе успокоение в дейностите на Димитров и оттова насетне самодейността бе напълно на страната на родния ни представител. Нашето момче доминираше във всеки един аспект и завоюва противниковото подаване още два пъти, което му оказа помощ скоропостижно да реализира триумф в сета, без да отпусне нито гейм на австриеца.

Втората част започва надалеч по-равностойно, като трикратният финалист от Шлема стабилизира представянето си и към този момент все по-често ставахме очевидци на равностойни замени от дъното на корта. С времето започнаха да зачестяват пропуските от ракетата на нашия съотечественик, от което Тийм не пропусна да се възползва, с цел да осъществя пробив в петия гейм, който затвърди на нула.

Веднага по-късно първата ни ракета даде индикации, че не се усеща добре и се оплака от световъртеж. В почивката след шестия гейм българинът изиска здравно спиране, по време на което бе прегледан от доктор. Впоследствие хасковлията опита да продължи борбата, само че още преди подготовката за осъществяване на сервис още веднъж почувства дискомфорт и взе решение да прекрати срещата.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР