Григор Димитров за втора поредна година е полуфиналист на турнира

...
Григор Димитров за втора поредна година е полуфиналист на турнира
Коментари Харесай

Григор мина през ад, но отново е на полуфинал в Ротердам

Григор Димитров за втора поредна година е полуфиналист на шампионата от ATP 500 в Ротердам. 

Първата ни ракета през днешния ден бе надалеч от най-хубавия си тенис, само че все пак съумя да преодолее игралия доста силно Александър Шевченко, който е руснак, само че се състезава за Казахстан - 7:6(2), 3:6, 6:4. Двубоят продължи два часа.

Григор чака Алекс де Минор (Австралия) или своя другар Андрей Рубльов (Русия) за място на финала.

Изцяло позитивно е, че най-хубавият ни тенисист успя да измъкне мач, в който по никакъв начин не му вървеше, нямаше въодушевление, а противникът му сервираше чудесно и постановяваше убийствено движение. В предишното Димитров по постоянно губеше такива конфликти.

Григор е тенисистът с най-вече победи от началото на годината в тура на ATP, а като изключим " Аустрелиън оупън ", той непроменяемо доближава минимум до топ 4. Ако стигне до финала в Ротердам, той ще се завърне в топ 10 за първи път от 2018 година насам.

В първия сет Димитров и Шевченко взимаха подаванията си без проблеми, по този начин се стигна до тайбрек. Там натежа по-големият опит на българина, който направи мини пробив за 2:1, а по-късно да поведе и с 4:1. Сед това затвори сета бързо.

Във втория Шевченко поведе с 1:0 и още във втория гейм стигна до точка за пробив, която незабавно осъществя. Той продължи да подава доста решително. Стигна се до оспорвания девети гейм, в който младокът подаваше за равнене на общия резултат. Набързо поведе с 40:15, само че пропусна два сетбола, а българинът изравни с атрактивни и ефикасни осъществявания.

Димитров за първи път стигна до две точки за пробив, само че и той пропусна. В последна сметка Шевченко съумя да измъкне гейма си едвам при петия сетбол с следващ ас.

В третия сет развоят още веднъж вървше гейм за гейм. Така до 5:4 за Димитров. В решителния десети гейм българинът направи първи пробив на нула, показвайки по-високата си класа тъкмо когато бе най-необходимо.

Шевченко направи два пъти повече асове в мача - 15 против 8 за Димитров, като имаше и повече печеливши удари - 22 на 14. Григор бе с повече непредизвикани неточности, само че завоюва повече точки на първи сервис и при ретурите си.

След срещата първата ни ракета бе самокритичен към себе си в изявлението на корта, заявявайки, че е " играл доста едва и не се е забавлявал ". Той отдаде дължимото на противника и изрази вяра, че в събота ще се показа по-добре.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР