Григор Димитров в отличен стил буквално прегази сърбина Ласло Джере

...
Григор Димитров в отличен стил буквално прегази сърбина Ласло Джере
Коментари Харесай

Невероятен Григор Димитров прегази Джере, чака Джокович в Ме...

Григор Димитров в отличен жанр безусловно прегази сърбина Ласло Джере с 6:3 6:2 6:0 и се класира за третия кръг на Australian Open. 31-годишният хасковлия се нуждаеше от малко повече от час и половина, с цел да се оправи със своя противник, като в нито един миг не остави подозрения в превъзходството си. 

В идващия кръг Димитров ще се изправи против Новак Джокович или Енцо Коко. Двамата се изправят един против различен малко по-късно през днешния ден. 

ПЪРВИ СЕТ

Срещата не стартира добре за Григор Димитров, който загуби първите две точки при свое подаване. Последваха обаче четири подред в актива на българина, който поведе с 1:0. Добрата серия на българина продължи и той поведе с 30:0 при подаването на Джере. Последва точка за пробив при 40:30, само че сърбинът стигна до тъждество. Димитров обаче стигна до нови две следващи точки и поведе с 2:0. Димитров беше стабилен при подаването си и стигна до задатък от 3:0. 

Ласло Джере откри актива си в срещата в четвъртия гейм. Сърбинът даде единствено точка на Димитров за 1:3. Хасковлията не даде огромни шансове на своя противник в петия гейм, като пласираше чудесно своя сервис и поведе с 4:1. Джере завоюва първите две точки при своето подаване, а по-късно поведе с 40:15. Гришо върна още една точка, само че сърбинът в последна сметка понижи изоставането си - 2:4. 

Григор продължи да играе солидно на собствен сервис и не остави никакви шансове на Джере, който трябваше да подава за оставане в гейма при 5:2. Геймът се развиваше точка за точка, а при 40:30 Димитров имаше сетбол, който не съумя да осъществя. Последваха две точки за сърбина и 3:5. При подаването за продобиване на гейма Димитров поведе с 30:0, а по-късно с 40:15. Джере съумя да стигне до точка, само че в последна сметка за повече не получи шансове - 6:3. 

ВТОРИ СЕТ

Вторият сер стартира с подаване на Джере. Григор стигна до 30:30, а по-късно неправилност на сърбина и двойна неточност доведоха до ранен пробив на Димитров. След това двамата си размениха по един бързо гейм за 2:1. Отличната игра на хасковлията продължи и той дръпна с 3:1. Димитров продължи да има превъзходство в мача и стигна до нов пробов в петия гейм. В него се играеше точка за точка, за при преимущество на нашенеца Джере направи двойна неточност за 4:1. Българинът още веднъж изигра стабилен сервис гейм и дръпна с 5:1. Гришо имаше три сетбола, които не съумя да осъществя при подаването на своя противник, с цел да се стигне до 5:2. В осмия гейм обаче Димитров завоюва подаването си на 15 и поведе с 2:0. 

ТРЕТИ СЕТ

Григор продължи да господства и при започване на третия сет и стигна до пробив още в първия гейм. Хасковлията небрежно поведе с 2:0 след гейм на 15. Димитров небрежно стигна и до втори пробив в сета, като Джере съобщи гейма при свое подаване с двойна неточност. Гришо продължи да бъде цялостен стопанин на корта и след гейм на 0 поведе с 4:0. Третият пробив на Димитров беше на 15 и по този начин българинът поведе с 5:0, като сервираше за мача. Със сервис гейм на 0 Гришо завърши своя противник. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР