Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира в

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира в
Коментари Харесай

Григор би Вавринка в Рим и чака Джокович

Григор Димитров се класира за третия кръг на шампионата в Рим с награден фонд 8,64 милиона евро. Поставеният под номер 6 българин надви над Стан Вавринка. Хасковлията се оправи след 6-4, 7-6(3) за 97 минути игра.

Димитров осъществя пробив още в първия гейм и резервира преимуществото си до края на първия сет. Българинът направи брейк и на старта на втората част, само че последователно 38-годишният швейцарец подвигна равнището си. Той съумя да изравни за 3-3, след което се стигна до тайбрек. В него Григор поведе с 6:1 точки и не остави късмет на Вавринка.

Така хасковлията записа шеста победа в 13 мача против Вавринка. С триумфа той си обезпечи 48 835 евро и 45 точки за международната класация. „ Чувствах се добре на корта. Играх солидно и направлявах нещата за сет и половина, само че по-късно му разреших да се върне в мача. Той също заигра по-добре във втория сет, стартира да удря по-чисто топката. Но аз позволих някои неточности и му разреших да стопи задатъка ми. В последна сметка съм удовлетворен, че съумях да затвори мача в два сета, тъй като против него в никакъв случай не е елементарно. Имали сме много мачове един против различен и знаех какво да чакам. Днес разликата беше доста дребна “, разяснява Димитров.

В третия кръг българинът чака спечелилия от мача сред защитаващия купата си и Томас Мартин Ечебери. Двамата се срещат във вечерната сесия през днешния ден.

Welcome to the show!
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР