Григор Димитров се класира за третия кръг на Мастърса в

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на Мастърса в
Коментари Харесай

Димитров преодоля японец за място в трети кръг в Рим


Григор Димитров се класира за третия кръг на Мастърса в Рим, откакто надделя Йошихито Нишиока със 7-5, 6-4. Срещата продължи към час и 40 минути.

Българинът, подложен под номер 8 в главната скица в италианската столица, пръв доближи до точка за пробив в откриващия сет, само че не съумя да се възползва в шестия гейм. Все отново, Григор прояви самообладание и в 12-ия стигна до по този начин търсения брейк, с който постави точка на разногласието в първата част. Във втората сервиращите преобладаваха до десетия гейм, в който 32-годишният хасковлия направи съдбоносен пробив за място в идната фаза на конкуренцията.

Григор направи доста мощен мач, като осъществя 11 аса и направи единствено една двойна неточност. Той загуби единствено две точки на първи сервис за целия мач и седем на втори, като не даде нито една точка за пробив пред японския си конкурент. Българинът приключи с 32 уинъра и 10 непредизвикани неточности.

В спор за място на 1/8-финалите той ще играе със 137-ия в международната класация Теранс Атман. Французинът отхвърли 26-ия в схемата Лоренцо Музети при започване на втория сет. Димитров и 22-годишният Атман ще се срещнат за първи път.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР