Григор Димитров се класира за полуфинала на турнира в Ротердам

...
Григор Димитров се класира за полуфинала на турнира в Ротердам
Коментари Харесай

Григор Димитров отново е на полуфинал в Ротердам

Григор Димитров се класира за полуфинала на шампионата в Ротердам от сериите АТП 500. Той взе сложен триумф над Александър Шевченко от Казахстан след 7-6(2), 3-6, 6-4. Двубоят продължи съвсем два часа.

Димитров ще отбрани точките си от предходната година, когато още веднъж доближи до полуфиналите, където отстъпи пред бъдещия победител Даниил Медведев с 1:6, 2:6. Това е и общо четвърти полуфинал за българина в Ротердам.

В първия сет и двамата взимаха подаванията си, като се стигна до тайбрек. Димитров съумя да направи мини пробив за 2:1, а по-късно да поведе с 4:1. Хасковлията направи още един дребен пробив за 5:2, а по-късно завърши частта с два свои сервиса.

Във втория сет Шевченко поведе с 1-0 и проби още във втория гейм. В деветият гейм Шевченко сервираше за сета, само че пропусна два сетбола. После Гришо стигна до първите си в мача две точки за пробив, само че не съумя да ги вземе. Шевченко завоюва частта при петия си сетбол и то с ас.

В третия сет също нещата вървяха към тайбрек, като всеки взимаше сервиса си до 5-4 за Григор Димитров. После хасковлията направи първи пробив в мача и то на нула.

„ Играх несъмнено едва през днешния ден, не се забавлявах. Не знам какво да кажа, направих доста непредизвикани неточности. В същото време той е страховит противник, играл съм против него в предсезонната подготовка, постоянно е на високо равнище. Сервира по необикновен метод, това е един от най-хубавите сервиси, против които съм играл неотдавна. Дано на следващия ден да подвигна равнището си. Обичам да играя през уикенда и съм признателен, че две следващи седмици съумявам да играя по това време “, съобщи Димитров след триумфа.

В полуфинала той ще играе против или австралиеца Алекс Де Минор.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР