Григор Димитров се класира на полуфинал в Ротердам, след като

...
Григор Димитров се класира на полуфинал в Ротердам, след като
Коментари Харесай

Григор отново доминира – на полуфинал е в Ротердам

Григор Димитров се класира на полуфинал в Ротердам, откакто победи с 2:1 сета (7:6 (2), 3:6, 6:4) казахстанеца Александър Шевченко. В първия сет играта бе извънредно равностойна, като не се стигна даже до точка за пробив. В тайбрека Григор сподели по-добра игра и взе първия сет след 7:2 в тайбрека.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov)

Шевченко не се пречупи от изгубената първа част и проби Григор още при първия му сервис гейм. Веднага по-късно затвърди пробива и поведе с 3:0. Казахстанецът имаше потребност от четири сетбола преди да успее да завоюва втората част и да изравни общия резултат.

В решителната трета част играта бе равностойна. В десетия гейм Григор стигна до три точки за пробив, повеждайки с 40:0 на сервис на Шевченко. В борба за място на финала Димитров ще се изправи против спечелилия от дуела сред Андрей Рубльов и Алекс Де Минор.

Топ тенисистът ни не беше удовлетворен от представянето си през днешния ден.

“Това беше мач с един късмет, може би в последния гейм съумях да направя всичко. Не желая да приказвам за неговата игра, само че аз играх доста едва, направих доста непредизвикани неточности. Той е страховит противник, видях няколко от неговите дуели, упражнявал съм сред сезоните с него. Винаги играе на високи обороти. За мен не всеки път е занимателно, през днешния ден въобще не се любувах. Начинът, по който той сервираше, беше незабравим – един от най-хубавите сервиси, против които съм играл-наскоро. Трябваше да остана съсредоточен през целия дуел. Знаех, че в някакъв миг ще имам една опция и би трябвало да я употребявам и това се случи в последния гейм ”, съобщи Григор в изявлението си на корта.

“Надявам се, че на следващия ден ще покажа повече от себе си. Не съм играл по този начин както през днешния ден отдавна. Но усърдната работа, която свърших през последните месеци от физическа позиция, оказа помощ през днешния ден и мога да кажа, че тя ми оказа помощ доста повече в сравнение с играта ми ”, добави Григор.

Димитров ще играе на полуфиналите в Ротердам за втора поредна година.

“Обичам да играя през уикендите. Много съм признателен, че играя две следващи седмици през уикенда, това е обичаното ми време от седмицата. Трябва да грабнеш шанса, нищо няма да ти бъде обещано безплатно, тъй че би трябвало да си в сегашното, да използваш всяка опция, която имаш, и просто да да играеш играта си ”, приключи той.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР