Григор Димитров откри по-крайно оптимистичен начин настоящия сезон, след като

...
Григор Димитров откри по-крайно оптимистичен начин настоящия сезон, след като
Коментари Харесай

Кошмарен първи съперник за Григор на Аустрелиън Оупън; Джокович чака още в 3-ти кръг

Григор Димитров откри по-крайно оптимистичен метод сегашния сезон, откакто изигра два отлични дуела в груповата фаза на United Cup и въпреки в едната среща да беше надигран от Стефанос Циципас, то той сподели, че може да бъде конкурентен на всеки един състезател. Това даде съществени очаквания на първата ни ракета за мощно присъединяване на идния Аустрелиън Оупън, където обичайно съвсем постоянно се е представял най-силно по отношение на останалите съревнования от Големия шлем и може да се похвали с постигане до полуфиналите, както и още пет класирания за втората седмица на надпреварата.

Тази година обаче жребият на българина може умерено да бъде избран като призрачен, тъй като още в първи кръг го чака конфликт с постоянно непредсказуемия Аслан Карацев, чиято мощност е способна да повали всеки един съперник, когато руснакът е в оптимална кондиция. Световният номер 52 и Григор към този момент имат история между тях на този шампионат, откакто Карацев спря първата ни ракета в четвъртфиналите през 2021-ва и това се явява комфортна опция за реванш.

При възможен триумф, то във втори кръг разновидностите са тенисист минал през квалификациите и Ласло Джере, който е в отлична форма и през вчерашния ден надделя международния номер три Каспър Рууд, с цел да се класира за четвъртфиналите на ATP 250 надпреварата в Окланд. 

Нещата получават още по-кошмарен тип по-нататък, тъй като в трети кръг по всяка възможност Димитров ще би трябвало да премери сили с деветкратния първенец Новак Джокович, който е побеждавал единствено един път от общо 10 срещи, а постигането на сензация против Ноле би могло да обезпечи осминафинален конфликт на нашия съотечественик с един всред Алекс Де Минор и Пабло Кареньо Буста.

Григор попадна в най-долната четвъртина от схемата, където място още откриха състезатели от ранга на Холгер Руне, Ник Кирьос, Андрей Рубльов и Доминик Тийм, като последните двама ще се изправят един против различен още на старта.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР