Григор Димитров остана жертва на натрупалата се умора в последните

...
Григор Димитров остана жертва на натрупалата се умора в последните
Коментари Харесай

На крачка от финала: Григор бе пречупен от умората и Де Минор и се сбогува с Ротердам

Григор Димитров остана жертва на натрупалата се отмалялост в последните две седмици, в които изигра 8 мача за едвам 10 дни, и не съумя да продължи похода си на АТР 500 шампионата в Ротердам, отпадайки на крачка от мача за купата. Най-добрият български тенисист имаше тежката задача в полуфиналите да се изправи против петия подложен Алекс де Минор, намиращ се вероятно във върховата форма в кариерата си, и младият австралиец изигра нов мощен дуел, с цел да вземе реванш от първата ни ракета за провалянето си от него точно в нидерландския град преди година, поваляйки го през днешния ден след час и 24 минути на корта - 6:4 6:3.

По този метод акцията за Димитров в конкуренцията откри своя край, само че все пак, той продължава да е водач в АТР Тура по победи през 2024-та година, имайки цели 13 такива на сметката си, преди да се насочи към Акапулко за присъединяване си в мексиканския град. За Де Минор пък следва завръщане в международния топ 10 при обновяването на АТР класацията в понеделник, както и в утрешния ден да се изправи против един всред Яник Синер и Талон Грийкспор в опит да завоюва втория си трофей от сходен диаметър.

Началото на дуела ни даде привидно ясна картина за разликата във физическото положение сред двамата и до момента в който Демона засвидетелства името на прякора си, уповаващо се на невероятната му експедитивност, то шестият подложен очевидно отстъпваше в този аспект и инкасира пробив на нула още в дебютното си подаване. Впоследствие обаче българинът усъвършенства доста позицията си в разиграванията и ясно стигна до извода, че би трябвало да подхваща по-често нападателни дейности, тъй като точно дългите интензивни замени от главната линия съставляват " обетованата земя " за международния номер 11.

В този ред на мисли, Григор скоропостижно загатна умеенето си да пласира печеливши удари, както и ни изуми с марковия си пасингшот от бекхенд, с цел да се снабди с две благоприятни условия за възобновяване на паритета, но сервисът на австралиеца бе негов правилен съдружник в преломния миг и той оцеля, повеждайки с 3:1. Оттам насетне всеки от двамата състезатели, печелили купата на шампионата в Акапулко, зададе прекомерно високо летвата в миговете си на лично подаване и въпреки Де Минор да срещна известни усложнения в основния за изхода на откриващия сет десети гейм, то направи първата крачка по пътя към място на финала.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР