Григор Димитров не успя да се класира за финала на

...
Григор Димитров не успя да се класира за финала на
Коментари Харесай

Григор Димитров не успя да се класира за финала в Ротердам

Григор Димитров не съумя да се класира за финала на шампионата в Ротердам, откакто загуби от Алекс де Минор с 4:6, 3:6, предаде  .

СЕТ I

Григор завоюва жребия и избра да сервира, само че това не му донесе триумф първоначално. Де Минор сподели страхотна отбрана и небрежно поведе с 40-0, а форхенд в мрежата на българина означаваше ранен пробив - 0:1. Австралиецът продължи с аглесивната си игра и на своето подаване и това му донесе триумф с 40-15 и резултатът към този момент е 0:2. Трудното начало не разклати Григор и с прелестен сервис гейм на нула понижи - 1:2. Следващият гейм стартира с ретур в навън от Григор, а по-късно влезе в разиграване, само че бекхенд по правата в навън означаваше 0-30. Последва страхотна замяна на удари, която приключи с удар в навън на Де Минор, а изравняването пристигна по сходен метод - 30-30. Димитров стигна и до късмет да върне в пробива, само че този път форхендът му не откри линията - 40-40. По съвършен метод обаче приключи брилянтна офанзива - с бекхенд по късия диагонал. За страдание и вторият късмет бе избавен от Де Минор. Качествен сервис донесе преимущество на австралиеца и той не го изпусна - 1:3.

Със мълниеносен сервис гейм на нула Григор не разреши на противника си да се откъсне в резултата - 2:3. Отговорът на Де Минор бе впечатляващ - той не разреши да му бъде взета даже точка и това значи 2:4. Подаването на Гришо стартира с замяна на точки, само че по-късно българинът подвигна оборотите и форхендът на Де Минор се спря в мрежата - 30-15. Ас и невърнат сервис сложиха точка на гейма - 3:4. Димитров завоюва замяна на бекхенди по диагоналите за 15-15, само че незабавно по-късно противникът направи третия си ас. Със супер ретур и надзор над форхендите си българинът стигна до 30-30, а сервис-мрежа послужи на австралиеца за 40-30. Суперфорхенд на Гришо докара до  40-40, само че непредизвикана неточност на нашия тенисист даде преимущество на Де Минор, който по-късно откри линията с брилянтен бекхенд - 3:5.

В идващото си подаване най-хубавият български тенисист изоставаше с 15:30, само че съумя да завоюва гейма си и принуди Де Минор да сервира за частта. Българинът стигна до 30:30. Австралиецът въпреки всичко имаше сетбол, само че Демона позволи неточност наоколо до мрежата и още веднъж се появи късмет пред Григор, само че сбърка слайс. Де Минор обаче сгреши от бекхенд, с цел да се стигне го ново тъждество. Все отново австралиецът затвори сета с 6:4.

СЕТ II

Гришо поведе с 30-0, само че Демона изравни 30-30. Дълбоките бекхенди на австралиеца по диагоналите му издействаха брейк-бол, а следващ шокиращ форхенд на Де Минор означаваше отново ранен пробив - 0:1. Макар и мъчно, Де Минор затвърди брейка на своя  сервис-гейм, макар че допускна равнене от 30-0, а по-късно и 40-40. Форхенд в навън на Димитров означаваше авантаж за съперника, от който той се възползва след това за 0:2. С чудесни осъществявания Гришо не позволи изненада на подаването си и понижи - 1:2. В идващия гейм Гришо още веднъж не съумя да стигне до пробив, макар че завоюва две точки - 1:3. Нов безапелационен сервис гейм на българина води до понижаване на резултата - 2:3.

Страхотна игра демонстрираха и двамата в идващия гейм. При 30:15 за Гришо феновете затаиха мирис от  феноменалните разигравания, в които имаше всичко, само че вкрайна сметка Де Минор завоюва и изравни. Димитров  въпреки всичко стигна до брейк-бол след удар в навън на Демона. И този път обаче се измъкна със ужасно напредване по корта. А по-късно дълго разиграване приключи с форхенд в мрежата от страна на Григор, което носи преимущество за противника му. Това ядоса българина и топката отново се спря в мрежата след негов форхенд - 2:4. Димитров направи двойна неточност за 30-15, само че тя не се оказа решаваща и той с ас затвори гейма си за 3:4.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР