Григор Димитров не успя да се класира за финал в

...
Григор Димитров не успя да се класира за финал в
Коментари Харесай

Гришо не успя да се класира за финала в Ротердам

Григор Димитров не съумя да се класира за край в Ротердам. Първата ни ракета загубиот Алекс де Минор с 4:6, 3:6, предаде gong.bg.

СЕТ I

Григор завоюва жребия и избра да сервира, само че това не му донесе триумф първоначално. Де Минор сподели страхотна отбрана и небрежно поведе с 40-0, а форхенд в мрежата на българина означаваше ранен пробив - 0:1. Австралиецът продължи с аглесивната си игра и на своето подаване и това му донесе триумф с 40-15 и резултатът към този момент е 0:2. Трудното начало не разклати Григор и с прелестен сервис гейм на нула понижи - 1:2. Следващият гейм стартира с ретур в навън от Григор, а по-късно влезе в разиграване, само че бекхенд по правата в навън означаваше 0-30. Последва страхотна замяна на удари, която приключи с удар в навън на Де Минор, а изравняването пристигна по сходен метод - 30-30. Димитров стигна и до късмет да върне в пробива, само че този път форхендът му не откри линията - 40-40. По съвършен метод обаче приключи брилянтна офанзива - с бекхенд по късия диагонал. За страдание и вторият късмет бе избавен от Де Минор. Качествен сервис донесе преимущество на австралиеца и той не го изпусна - 1:3.

Със мълниеносен сервис гейм на нула Григор не разреши на противника си да се откъсне в резултата - 2:3. Отговорът на Де Минор бе впечатляващ - той не разреши да му бъде взета даже точка и това значи 2:4. Подаването на Гришо стартира с замяна на точки, само че по-късно българинът подвигна оборотите и форхендът на Де Минор се спря в мрежата - 30-15. Ас и невърнат сервис сложиха точка на гейма - 3:4. Димитров завоюва замяна на бекхенди по диагоналите за 15-15, само че незабавно по-късно противникът направи третия си ас. Със супер ретур и надзор над форхендите си българинът стигна до 30-30, а сервис-мрежа послужи на австралиеца за 40-30. Суперфорхенд на Гришо докара до  40-40, само че непредизвикана неточност на нашия тенисист даде преимущество на Де Минор, който по-късно откри линията с брилянтен бекхенд - 3:5.

В идващото си подаване най-хубавият български тенисист изоставаше с 15:30, само че съумя да завоюва гейма си и принуди Де Минор да сервира за частта. Българинът стигна до 30:30. Австралиецът въпреки всичко имаше сетбол, само че Демона позволи неточност наоколо до мрежата и още веднъж се появи късмет пред Григор, само че сбърка слайс. Де Минор обаче сгреши от бекхенд, с цел да се стигне го ново тъждество. Все отново австралиецът затвори сета с 6:4.

СЕТ II

Гришо поведе с 30-0, само че Демона изравни 30-30. Дълбоките бекхенди на австралиеца по диагоналите му издействаха брейк-бол, а следващ шокиращ форхенд на Де Минор означаваше отново ранен пробив - 0:1. Макар и мъчно, Де Минор затвърди брейка на своя  сервис-гейм, макар че допускна равнене от 30-0, а по-късно и 40-40. Форхенд в навън на Димитров означаваше авантаж за съперника, от който той се възползва след това за 0:2. С чудесни осъществявания Гришо не позволи изненада на подаването си и понижи - 1:2. В идващия гейм Гришо още веднъж не съумя да стигне до пробив, макар че завоюва две точки - 1:3. Нов безапелационен сервис гейм на българина води до понижаване на резултата - 2:3.

Страхотна игра демонстрираха и двамата в идващия гейм. При 30:15 за Гришо феновете затаиха мирис от  феноменалните разигравания, в които имаше всичко, само че вкрайна сметка Де Минор завоюва и изравни. Димитров  въпреки всичко стигна до брейк-бол след удар в навън на Демона. И този път обаче се измъкна със ужасно напредване по корта. А по-късно дълго разиграване приключи с форхенд в мрежата от страна на Григор, което носи преимущество за противника му. Това ядоса българина и топката отново се спря в мрежата след негов форхенд - 2:4. Димитров направи двойна неточност за 30-15, само че тя не се оказа решаваща и той с ас затвори гейма си за 3:4.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР