Григор Димитров - най-добрият ни тенисист направи най-силния си сезон

...
Григор Димитров - най-добрият ни тенисист направи най-силния си сезон
Коментари Харесай

Григор Димитров напомни за себе си – но може ли да бъде силен и постоянен за по-дълго време?

Григор Димитров - най-хубавият ни тенисист направи най-силния си сезон в Тура от шест години насам.

Сезон 2023 в тениса на сингъл към този момент е в историята. За най-хубавия ни играч при мъжете Григор Димитров акцията завърши на 5 ноември след финала на Мастърса в Париж, който той загуби от Новак Джокович в два сета. Григор направи превъзходен шампионат във френската столица и приключи годината по един безпределно положителен метод – година, в която той подсети на себе си и даде вяра на българските фенове на тениса и на своите почитатели, че идната 2024 ще бъде даже още по-добра, стига да откри нужното неизменност и добра психическа резистентност от шампионат на шампионат.

 Григор Димитров подсети за себе си

Спорът за трофея в зала „ Берси “ бе втори за 32-годишния хасковл ия в най-силния му сезон от 2017-а насам. По-рано през годината, Григор игра за купата и на шампионата в Женева, където също за жалост отстъпи, този път на Николас Джари. В добавка към двата си финала през 2023, Димитров добави още четири достигания до полуфинали (Ротердам, Вашингтон, Чънду и Шанхай), както и три 1/4-финални класирания (Марсилия, Куинс и Пекин). Гришо приключва сезона под номер 14 в международната класация, с баланс 41 победи и 21 загуби и заработени малко над 2 700 000 $. Чисто статистически, най-хубавата акция за българина от 2017-а насам.

 Григор Димитров подсети за себе си
Новак Джокович, Григор Димитров
Гледайки точно статистиката, не може да отречем, че преди шест години Димитров бе по-успешен. Той завоюва четири трофеи, в това число най-голямата си към днешна дата – Финалите на ATP, като преди този момент реализира и единствения си към този момент успех от сериите Мастърс 1000 на Синсинати, сграбчи домашната купа в София и ликува и в Бризбън. Четири от осемте трофея на Григор в професионалната му кариера пристигнаха точно през 2017.

Шест години по-късно – един значителен интервал за тенисист на 32, най-хубавият ни състезател при мъжете сподели, че към момента може да радва България със мощни изяви. Особено във втората половина от акцията, когато Гришо направи ужасно китайско турне – четвъртфинал в Пекин, както и полуфинали в Чънду и Шанхай. А за край направи ослепителен шампионат в Париж, където бе спрян в мача за купата от международния номер 1 Джокович.

 Григор Димитров подсети за себе си
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР