Григор Димитров категорично не изигра най-добрия си мач, но беше

...
Григор Димитров категорично не изигра най-добрия си мач, но беше
Коментари Харесай

Също толкова добър и на клей: Григор срещна съпротива от местния любимец, но не допусна изненада в Монако!

Григор Димитров изрично не изигра най-хубавия си мач, само че беше задоволително стабилен, с цел да преодолее съпротивата на локалния любим Валентин Вашеро и да открие победоносно своя клей сезон - 7:5 6:2. Българинът стартира срещата доста нерешително, а монегаскът сподели за какво в хода на сезона е прогресил с над 140 места, единствено че последователно нещата си пристигнаха на мястото и първата ни ракета затвори конфликта в своя изгода за 1 час и 29 минути игрово време. Така деветият подложен се класира за втория кръг на Мастърса в Монте Карло и в сряда ще премери сили с един всред Миомир Кецманович и Матео Беретини, който през вчерашния ден победи с купата в Маракеш.

Двубоят започва чудесно за международния номер 141, който доближи до брейкбол след гръмотевичен уинър от форхенд, а след това осъществя своята опция благодарение на страховит завършващ ретур. Радостта на участващия с " уайлд кард " тенисист не продължи дълго, тъй като ДИмитров незабавно получи късмет за рибрейк и я осъществя, възпозлвайки се от неточност наоколо до мрежата на своя противник. 

Вашеро надалеч не се обезкуражи и продължи да е изцяло равносилен на деветия подложен, който несъмнено не усещаше добре топката и допускаше голям брой грешки от привидно комфортни позиции. Стигна се до 5:4 в интерес на нашия съотечественик, когато той си обезпечи сетбол, но подходи прекомерно пасивно и геймовете бяха изравнени. Монегаскът показваше забележителна непоклатимост от дъното на корта и притисна съществено Григор в ответното му подаване, само че любимецът устоя на натиска и осъществя съдбоносен пробив в 12-ия гейм, с цел да постави точка на разногласието в толзи толкоз оспорван сет.

Оттам насетне финалистът от Маями изцяло доминираше на корта и направи ране пробив във втория сет, пласирайки страховит минаващ удар от бекхенд, а в деветия гейм отпусна ръката и си обезпечи крайната успеха, откакто лиши за повторно подаването на монегаска.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР