Гръцкият тенисист Стефанос Циципас се класира за първи път в

...
Гръцкият тенисист Стефанос Циципас се класира за първи път в
Коментари Харесай

Циципас се класира за финала на Australian Open, чака Джокович или Пол

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас се класира за първи път в кариерата си на финала на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Играният под номер 3 в схемата Циципас се наложи на полуфинала над Карен Хачанов (Русия) със 7:6(2), 6:4, 6:7(6), 6:3 за 3:21 часа.

Циципас пропиля задатък от 5:3 и пропуща два мачбола в тайбрека на третия сет, само че в четвъртата част доминираше, взе преднина от 4:1 и след 6:3 затваря мача. Така той доближи до финала в Мелбърн за първия път в кариерата след три изгубени полуфинала преди този мач и в случай че завоюва купата ще стане номер 1 в международната класация.

Третият в схемата Циципас играе по-добре през целия дуел и когато се очакваше да приключи срещата в три сета, защото като сервираше за успеха, той позволи проби, а по-късно Хачанов всичко и тайбрека с 8:6. В четвъртък сет гръцкият тенисист направи ранен пробив и без проблеми приключи дуела.

На финала в неделя Циципас ще срещне спечелилия от мача сред деветкратния първенец Новак Джокович (Сърбия) и Томи Пол (САЩ), които играят сега.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР