Гръцката църква започна активна кампания срещу легализирането на еднополовите бракове.

...
Гръцката църква започна активна кампания срещу легализирането на еднополовите бракове.
Коментари Харесай

Гръцката църква срещу гей браковете

Гръцката черква стартира дейна акция против легализирането на еднополовите бракове. Темата се разисква и по време на литургии в храмовете. Премиерът Кириакос Мицотакис обаче е подготвен да внесе съответния закон за гласоподаване в Народното събрание.

След решението на Светия синод във връзка с еднополовите бракове и Вселенската патриаршия сподели „ не “ на този тип цивилен съюз.

В особено официално съобщение се показва, че Църквата не приема за нейните членове общуване от един и същи пол и всевъзможни други форми на общуване, разнообразни от брака “, като „ съюз на мъж и жена пред Христос “.

Реално църквата в Атина и Вселенската партиаршия застанаха против всякаква форма на законодателно споразумяване на брак сред еднополови двойки, както и осиновяването на деца от тях. В изявления митрополити доближиха до прекаленост, като оповестиха гей двойките за „ заболели хора “. Гръцкото общество е разграничено, демонстрират изследванията.

Премиерът Мицотакис е безапелационен, че в скоро време проектозаконът влиза за гласоподаване. Според държавното управление се вкарва „ тъждество и свободен достъп до брак на всички жители “

Очаква се законът да бъде признат с поддръжката на социалистите и партията СИРИЗА.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР