Гръцката столица Атина е най-приятно ухаещият европейски град според проучване

...
Гръцката столица Атина е най-приятно ухаещият европейски град според проучване
Коментари Харесай

Атина е най-приятно ухаещият европейски град според проучване

Гръцката столица Атина е най-приятно ухаещият европейски град съгласно изследване на английска компания.

Проучването изрежда 10-те европейски града с най-приятна миризма, измежду които столицата на Гърция, окачествена като " празненство за сетивата ", се подрежда преди всичко с 8,3 от 10 точки.

Изследователите преглеждат фактори, измежду които чистотата и делът на магазините за цветя, пекарните и парфюмериите, с цел да дадат на всеки град " оценка на миризмата ".



" Представете си следното: оживени улични пазари, аромати на пресни артикули, билки и пържещи се гръцки вкусотии, които се носят из въздуха. Атина е празненство за сетивата " - по този начин " Таймаут " разказва атмосферата в гръцката столица и комбинацията от ухания, носеща се от изобилието от пекарни, цветарници и парфюмерии в града.

Висока оценка получава и стремежът на Атина към непорочност, а рекомендацията на списанието към туристите е: " Следващия път, когато планирате пътешестване, не следвайте сърцето си - следвайте носа си ".

Париж, със своята сантиментална атмосфера, елегантни булеварди и носещия се мирис на багети, си обезпечава втората позиция, следван компактно от Цюрих, прочут с чистотата на своите улици и живописната местност.



Снимки: pixabay.com

В топ 10 на листата на най-приятно ухаещите градове попадат още Дъблин (четвърто място), Люксембург (пето място) и Никозия (шесто място). На седмо място се подрежда Копенхаген, румънската столица Букурещ е осма, а Валета и Амстердам са надлежно на девета и десета позиция в класацията, формирана след подробно проучване на миризмите, носещи се във въздуха на общо 30 европейски града.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР