Гръцката дирекция за геоложки и минни изследвания извърши предварителен качествен

...
Гръцката дирекция за геоложки и минни изследвания извърши предварителен качествен
Коментари Харесай

Първи резултати от химическите компоненти от африканския прах покрил Атина

Гръцката дирекция за геоложки и минни проучвания извърши прелиминарен първокласен разбор на африканския прахуляк покрил Атина през миналата седмица. Според резултати той съдържа частици алуминий, силиций, калций, желязо и исполин.

Събирането и анализирането, благодарение на новия най-съвременен сканиращ електронен микроскоп JSM-IT500L, който има способността да усилва до 300 000 пъти, тестът от африканския прахуляк, който покри Атика, удостовери мнението на пулмолозите, че с изключение на африканския прахуляк, през нашата дихателна система минават рискови детайли (суспендирани частици).

По-специално, оптически прахът не надвишава 10 μm по мярка, химичният му състав включва детайлите алуминий (Al), силиций (Si) и калций (Ca) с най-малък % желязо (Fe) и исполин (Ti).

Учените насочват вниманието към уязвимите групи на фона на пика на феномена африкански прахуляк, като им предлагат да носят защитна маска и да заобикалят пътувания. Особено се натъртва на жители с дихателни проблеми, сърдечно заболели, деца, както и хора над 65 години, които би трябвало да заобикалят всевъзможни физически извършения навън. Хората с астма може да се нуждаят от инхалации на облекчаващо лекарство по-често, до момента в който при положение, че признаците не престават, се предлага да връзка с лекуващия доктор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР