Гранична полиция арестува каналджия, превозващ двама нелегални мигранти след продължителна

...
Гранична полиция арестува каналджия, превозващ двама нелегални мигранти след продължителна
Коментари Харесай

Задържаха двама каналджии след гонки с мигранти край Елхово

Гранична полиция арестува каналджия, пренасящ двама незаконни мигранти след продължителна гонка край Елхово и несполучлив опит на арестувания да подкупи чиновниците на реда.

На 30.10.2023 година на път I-7/ГКПП „ Лесово “ – град Елхово/ граничен полицейски екип забелязал противозаконни мигранти в региона на отбивката до лозята за село Мелница. Екипът подал сигнал в дежурната част на ГПУ-Елхово и последвал мигрантите.

При нахлуване по черния път, граничните служители на реда видели лек автомобил, който ускорил скоростта и се насочил към служебния автомобил. Шофьорът - контрольор Димитър Димитров, шпионин в бранш ОИД в РДГП Елхово, опитал да избегне челния удар и отбил допустимо най-вдясно на пътя, тъй че да не удари циментовите колове на лозовия масив. Той избегнал злополуката, само че автомобилът с мигрантите блъснал служебния автомобил от предната лява врата по цялото продължение до задния ляв калник.



Граничните служители на реда последвали с включена звукова и светлинна сигнализация колата с мигрантите, която се насочила към град Елхово. Каналджията не се подчинил на подадените сигнали, като на няколко пъти очевидно губил надзор върху ръководството на колата и криволичил по платното, застрашавайки останалите коли.

За да не основават заплаха за придвижването, граничните служители на реда понижили скоростта, следвайки нарушителите от разстояние.

Преди хижа „ Стария мост “ на ляв изострен завой, автомобилът с мигрантите подхванал рисково изпреварване, създавайки директна заплаха за насрещно движещ се товарен автомобил, който съумял да отбие най-вдясно на платното за придвижване.

На към 100 метра след отбивката за хижа „ Стария мост “ водачът на автомобила изгубил надзор, напуснал платното за придвижване, навлязъл в канавката и спрял.

Водачът и мигрантите излезли и побягнали. Инспектор Димитров също излязъл и последвал каналджията. Разпоредил му няколко пъти „ Стой, полиция! “ - без резултат. След това го предизвестил „ Стой, ще изстрелвам! “, само че бягащият още веднъж не се подчинил на полицейското предписание.

Тогава контрольор Димитров създал сигнален изстрел в безвредна посока. Каналджията се спънал, паднал, след това отново траял да бяга, само че е настигнат и арестуван.

Установено е, че той е 24-годишен сириец със статут на емигрант у нас.

Докато са проверявани документите му, сирийският водач извадил две банкноти, едната с номинал от 100 евро, а другата с номинал 50 евро и направил опит да подкупи инсп. Димитров.

Сириецът е арестуван в ГПУ-Елхово. Задържани са и пасажерите в колата му – двама мъже от Египет на 34 и 28 години, без документи за идентичност.

След прокурорско разпореждане за задържане до 72 часа бежанецът каналджия е конвоиран до следствения арест.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на ГПУ-Елхово за закононарушение по член 281 от Наказателен кодекс.

Гранични служители на реда задържаха лидер на камион с 12 противозаконни мигранти



При различен случай тази заран в 6.45 часа на основен път I-7 в региона на Тополовград чиновници на „ Гранична полиция “ виждат товарен автомобил, движещ се в посока Елхово. Граничните служители на реда незабавно потеглят след него, подавайки му звуков и светлинен сигнал да спре. Шофьорът не се подчинява на полицейското предписание.

Камионът е последван и от втори граничен полицейски наряд от ГПУ-Елхово и автопатрул на полицията.

Опитвайки се да избяга, тирът навлиза в село Кукорево, община Ямбол и там е спрян. Шофьорът, 55-годишен софиянец, прави опит да избяга, само че е арестуван благодарение на служебното куче Улф.

В товарният отсек са открити 12 противозаконни мигранти без документи за идентичност, по техни данни от Сирия.

Работата по случая продължава.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР