Граждански протест срещу намеренията на Община Пирдоп да предостави терени

...
Граждански протест срещу намеренията на Община Пирдоп да предостави терени
Коментари Харесай

Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове в Пирдоп

Граждански митинг против желанията на Община Пирдоп да даде терени за създаване на фотоволтаични паркове. Недоволстват и фермери, които се опасяват, че ще останат без пасища за изхранване на животните.



Частни вложители желаят да ги изградят на терен от 4300 декара. Предстои гласоподаване на общинския съвет, обясниха протестиращи.

Двама вложители са декларирали капиталово желание за тези 4300 декара. Но на извършеното публично разискване, обявиха, че ще им трябват не повече от 2500 декара. Трябва да се знае, че това не е продажба, а отстъпено право за градеж за 35 години, съобщи кметът на Пирдоп Ангел Геров.

Фермерите упорстват за фотоволтаиците да бъдат пасищата, които са на запас в общината, а тези, които сега се употребяват от животновъдите, да си останат за тях.

Имаме 3000 декара запас. Никога няма да си сложа подписа за там, където се разхождат жителите на Пирдоп. Точно в тази зона има писта за кроскънтри. Ноември ще има Балканско състезание. Смятате ли, че ще съсипя нещо, което ще популяризира Пирдоп и ще му подвига имиджа, попита кметът. Той даде обещание мястото за разходки на жителите на града да остане.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР