Граждани от район “Илинденизлизат на втори протест днес (08.02), от

...
Граждани от район “Илинденизлизат на втори протест днес (08.02), от
Коментари Харесай

Граждани от район „Илинден“ излизат на пореден протест срещу кмета си от ПП-ДБ-СС, блокират бул. „Сливница“

Граждани от регион “Илинден ”излизат на втори митинг през днешния ден (08.02), от 17.00 часа, с искане на оставката на кмета Емил Бранчевски. По думите им, откогато е на поста си, повече от три месеца, той не е виждан на работа и липсва връзка с него, оповестява БНР.

Жителите на региона ще тръгнат на шествие от постройката на районната администрация на „ Илинден “, ще преминат през пл. „ Степан Радич “, през ул. „ Кукуш “, с цел да стигнат до входа на Западен парк на бул. „ Сливница “.

В 17.30 часа се чака жителите от региона да блокират кръстовището на бул. „ Сливница “ и ул. „ Кукуш “.

Пред Радио София Надежда Дойчева – един от дейните жителите в региона и админ на Facebook групата на „ Илинден “ изясни, че чашата е преляла след нецензурни обръщения на кмета към жителите.

„ Те бяха част от цялата обстановка. Основният проблем е, че хората желаеха да запишат часове и да бъдат признати в приемното му време, което е оповестено на уеб страницата, само че това не се случваше, тъй като той отсъства. Попитахме институциите за какво отсъства, показал ли е съответните документи. Поискахме по законовия път достъп до социална информация и такива документи той не е дал. Има няколко дни, за които е пускал платени и неплатени отпуски, само че те не дават отговор на това, което той отсъства в границите на два месеца “, сподели Надежда Дойчева.

Тя добави, че жителите са срещу и назначението на хора, „ които не дават отговор законово за позициите, които би трябвало да заемат “.

След първия митинг, на 02.02, зам.-кметът на региона Радослав Колев, се отдръпна от поста си, което заяви персонално в пост във Facebook профила си. Причината, която показва:

“На лице е юридически проблем, с мое присъединяване в сдружение от 2016 година, което в никакъв случай не е правило активност, не е записано по Данък добавена стойност и е със статус замразено! Дали съм в нарушаване или е налице неточност, ще се откри от надлежните органи ”.

„ На 30 януари съм входирала в ОИК, както и в Комисията за противопоставяне и корупция, сигнали, че той е шеф и съучастник на комерсиално сдружение и това е спор на ползи и надлежно несъвместимо със заеманата от него служба “, посочи Надежда Дойчева.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР