Градският транспорт в Стара Загора ще разчита на контролни екипи,

...
Градският транспорт в Стара Загора ще разчита на контролни екипи,
Коментари Харесай

Пускат две градски линии без кондуктор в Стара Загора

Градският превоз в Стара Загора ще разчита на контролни екипи, а не на кондуктори, като това ще се случва поетапно.

Това стана ясно от взаимен брифинг на отрасловия зам.-кмет на общината Радостин Танев, шефа на „ Тролейбусни и автобусни транспорти “ ЕООД инж. Георги Станчев и шефа на Дирекция „ Транспорт, непорочност и екология “ Росица Копривчина, оповестиха от Общината.

„ Първите две линии, които ще бъдат с контроли, а не с кондуктори са №3 и №8 “. Разчитаме, че старозагорците и гостите на нашия град, които употребяват услугите на публичния транспорт, ще бъдат виновни и съзнателни.

Предвидено е доникъде на идната година смяната да обхване всички градски линии “ , сподели Радостин Танев. Той добави, че екипите, следящи за закупуването на билет в транспортните средства, ще са съпроводени от представител на общинска полиция.

„ Започваме в този момент, тъй като месецът е подобаващ и пътуващите са по-малко . Така хората ще имат опция да се приспособяват. Работим дружно с сдружението за увеличение броя на билетните каси, внедряване на опцията за картово заплащане в рейсовете и тролейбусите, както и за вид да се купуват билети от водачите “, добави Танев.

„ Настоящите кондуктори, които са 94 на брой, ще бъдат прегрупирани като контролни екипи, а санкцията, която ще постановат на нередовните пасажери в този момент е 10 лв. “, посочи инж. Георги Станчев.

Той акцентира, че все още билети могат да бъдат закупени от профилираните центровете в града, от 10-те стационарни машини по спирките , посредством мобилно приложение или от автоматите в транспортните средства. 
 Община Стара Загора
Ресорният зам.-кмет на Стара Загора напомни, че на постоянното съвещание на Общинския съвет в четвъртък следва да бъде прегледана и гласувана новата транспортна скица.

„ Взети под внимание бяха огромна част от предложенията, които старозагорци дадоха. Една от задачите ни е и застраховане на публичния превоз в централната градска част с новите електробуси. Важно е да бъдем освен зелен, само че и екологичен град “, акцентира Танев.

Общинското сдружение през днешния ден и на следващия ден още веднъж обезпечава бутилки с вода за пътуващите в обедните часове по линиите на градския превоз. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР