Град Левски беше домакин на годишното събрание на Българска Федерация

...
Град Левски беше домакин на годишното събрание на Българска Федерация
Коментари Харесай

Спортният клуб по Авиомоделизъм в гр. Левски е на престижното четвърто място в България

Град Левски беше хазаин на годишното заседание на Българска Федерация по Авиомоделизъм, което се организира на 20 януари.

В анкетата за най-хубав играч за 2023 година попаднаха тримасъстезатели от Левски.

Димитър Корназов е десети, Цветан Бончев е девети, а Мирослав Мандичев е трети.

В класирането за клуб на годината Семеен кодекс по Авиомоделизъм гр. Левски зае влиятелното четвърто място страната. За реализирани високи спортни резултати Мирослав Мандичев беше почетен със званието Заслужил занаятчия на спорта.



Аспарух Аспарухов - Председател на Семеен кодекс по Авиомоделизъм гр. Левски

Измина още една извънредно сполучлива спортна година за Спортен клуб по Авиомоделизъм - гр. Левски.

Състезателите от нашият клуб участваха в редица национални и интернационалните надпревари и реализираха доста триумфи.

При децата: Велислав Христов, възпитаник от четвърти клас, стана народен първенец в клас F1B и трети в клас F1H. Той завоюва първи места и на пролетния шампионат в гр. Казанлък в класове F1H и HLG.

Стефан Минков, възпитаник от четвърти клас, стана първенец в клас тренкорд до 1,5 куб. см. Той е и трети в клас кордов акробат.



При мъжете: Димитър Корназов е трети в националното състезание, трети на Купа България и втори на Купа Н. Николов в клас F1C.

Мирослав Мандичев е републикански първенец в клас F1A, има първо място на Купа Memorial Ivan Sekularac, първо място на Anatolian Free Flight Cup, второ място на Mostar Cup, второ място - Izet Kurtalic Memorial, второ място - Tomorkhuu Memorial Cup, второ място - Asian Cup, трето място - Memorijal Danko Sokolic, трето място - Ismail Sarioglu Free Flight Cup.

Мирослав Мандичев е седми в Световната класация по Авиомоделизъм в клас F1A за 2023 година от 260 регистрирани състезатели в този клас.

На Световното състезание във Франция тази година в класовете F1 Мирослав Мандичев е девети от 114 участници в клас F1A.

Цветан Бончев зае четвърто място на Мемориал Н. Николов.



М.с. Цветан Бончев и м.с. Мирослав Мандичев са част от националният ни тим в клас F1А, класирал се на 11-то място отборно на Световното състезание тази година от 39 тима.

В клас F2D Ромео Дончев е народен първенец. На Европейското състезание в Полша е 16-ти от 45 участника. Той е 13-ти в Световната класация от 136 регистрирани състезатели в клас F2D

Игор Ткач е втори на Националното състезание в клас F2D. Той е 22-ри в Световната класация за годината.Любо Дончев е 24-ти на Европейското състезание в Полша и 30-ти в Световната класация в клас F2D за 2023 година

Искрени благодарности на всички подкрепили активността на Семеен кодекс по Авиомоделизъм гр. Левски през миналата 2023 година. На треньорите, помощниците и състезателите от Семеен кодекс по Авиомоделизъм пожелаваме още по-успешна 2024 година.

Аспарух Аспарухов –Председател на Семеен кодекс по Авиомоделизъм гр. Левски
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР