Говорителят на външното министерство Мао Нинг каза, че Китай отхвърля

...
Говорителят на външното министерство Мао Нинг каза, че Китай отхвърля
Коментари Харесай

Китай защитава наградите, предлагани за дисиденти от Хонконг в чужбина

Говорителят на външното министерство Мао Нинг сподели, че Китай отхвърля външната рецензия, заявявайки, че заповедите за арест са „ нужни и оправдани и... в сходство с интернационалното право и процедура “.

Без да загатва непосредствено премиите, Мао сподели, че други страни също имат извънтериториални аспекти на своите закони за национална сигурност, добавяйки, че поддръжката на непознатите държавни управления за тези в листата е просто прикритие за задачата им да дестабилизират Хонконг, азиатски финансов център, който беше разчувствуван от антиправителствените митинги през 2019 година

„ Ние изрично се противопоставяме и осъждаме обособените страни, които клеветят закона за националната сигурност на Хонконг и се намесват в правосъдната система на (Хонконг) “, Мао сподели пред кореспонденти на всекидневен брифинг.

Ден по-рано полицията в Хонконг упрекна други петима основани в чужбина деятели в нарушение на Закона за националната сигурност, натрапен от Пекин, и предложи награди за арестите им.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР