Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Съединените

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Съединените
Коментари Харесай

Захарова убедена: САЩ ще бъдат унижени в Украйна като във Виетнам 

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Съединените щати желаят Украйна " да се бори до последния украинец ", в това число с набези против съветска суверенна територия и цивилни жители.

" Все по-дълбокото потапяне на Вашингтон в хибридната война против Русия ще се трансформира в гръмко и унизително крушение за Съединените щати като това във Виетнам и Афганистан ", сподели Захарова.

Русия съобщи, че поддръжката на американските законодатели за още 60, 84 милиарда $ помощ за Украйна демонстрира, че Вашингтон навлиза доста по-дълбоко в хибридна война против Москва.


Според съветски и американски дипломати пълномащабната инвазия на президента Владимир Путин в Украйна през 2022 година е довела до най-тежкия спад в връзките сред Русия и Запада след Кубинската ракетна рецесия през 1962 година

В събота Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри с необятна двупартийна поддръжка законодателен пакет на стойност 95 милиарда $, с който се дава помощ за сигурността на Украйна, Израел и Тайван, макар яростните възражения на някои извънредно десни републиканци.

По думите на Захарова Русия ще даде " категоричен и съдбоносен отговор " на стъпката на Съединени американски щати да се включат по-активно във войната в Украйна.

Миналата седмица шефът на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати Уилям Бърнс предизвести, че без по-голяма военна поддръжка от страна на Съединени американски щати Украйна може да загуби на бойното поле, само че че с поддръжката си силите на Киев могат да удържат позициите си през тази година.

Съединените щати неведнъж са изключвали изпращането на свои или на други войски на страни - членки на НАТО, в Украйна, която води изтощителна артилерийска и безпилотна война с Русия по продължение на мощно укрепен 1000-километров фронт.

Съединените щати изгубиха повече от 58 000 военнослужещи във Виетнамската война от 1955-75 година, която приключи с победа на комунистическия Северен Виетнам и завземане на Юга, а стотици хиляди цивилни бяха убити.

www. dnes. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР