Готвачът Деян Дичев има да връща близо 70 000 лева,

...
Готвачът Деян Дичев има да връща близо 70 000 лева,
Коментари Харесай

Юробанк запорира фирмата на „чистача“ на Рагевски за неплащане на кредит

Готвачът Деян Дичев има да връща близо 70 000 лв., той бе наказан леко и се чака да излезе на независимост следващата година

Частен съдия-изпълнител запорира близо 70 000 лв. върху дружествен дял от компанията „ Алмарон “ ЕООД, която е благосъстоятелност на наказания, по-известен като дясната ръка на обвинявания в две жестоки убийства.

Делото против Рагевски стартира в четвъртък (вижте повече за него в нашата тематика в развитие).

Запорът е за неплащане на главница и лихви върху заем, който сдружението на Дичев е получило от Юробанк, се схваща от фирменото досие на „ Алмарон “ в Търговския указател. Дичев има да връща на банката 67 848,52 лева, само че е спрял заплащанията. За момента единствено от лихви са се натрупали 3804,51 лева Не е ясно по какъв начин е съумял да получи заема от Юробанк в случай, че „ Алмарон “ е записана с капитал от едвам 10 лв..
 Запорът е натрапен на 4 януари тази година
Деян Дичев изтърпява наказване от четири години и половина затвор. Той и досега е единственият очевидец против Рагевски, което изяснява ниската присъда, макар че бе потвърдено, че е бил в течение на убийствата и му е помагал.

Прокуратурата му повдигна три леки обвинявания, а съдът не се реши да върне делото за пренаписване на обвинителния акт, основан върху по-тежки членове от Наказателния кодекс.

Дичев бе съден, че е спомогнал на разположение, направило закононарушение, да се укрие и за владеене на револвер и кокаин. При положително държание, и в случай че работи непрекъснато, с цел да се приспадат два отработени дни за три излежани, той би следвало да излезе на независимост сред средата и края на идната година.

Юристи обаче позволяват, че макар очевидната договорка сред него и обвиняването, е допустимо в течение на процеса против Станимир Рагевски да се появят нови доказателства, които да доведат до ново дело против Дичев – към този момент за съучастничество в ликвидиране.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР