Готови ли сте да засечете за колко точно време се

...
Готови ли сте да засечете за колко точно време се
Коментари Харесай

Свинско бон филе в масло

Готови ли сте да засечете за какъв брой тъкмо време се подготвя това неповторимо свинско филе

Необходими Продукти

● свинско бон филе - 300 г
● масло - 125 г
● лук - 5 - 6 глави
● бяло вино - 100 мл
● кашкавал - 200 г
● черен пипер
● сол

Начин на подготвяне

Свинското бон филе се нарязва на дебели парчета без избрана форма. Слага се в дълбока купа и се посолява. След това се поръсва и с черния пипер. Разбърква се, с цел да се разнесат подправките по всички парченца.

Месото се залива в бялото вино. Докато свинското се кисне, лукът се обелва и се нарязва на полумесеци. Притрива се напълно леко с малко сол.

Тиган с незалепващо покритие се поставя на котлона, а в него се оставя маслото да се разтопи и да загрее. Свинското бон филе се изважда от виното, само че то не се изхвърля. Щом маслото загрее в него се поставя месото.

Тиганът се покрива с похлупак за 3 минути. След това се прибавя нарязаният лук и още веднъж се захлупва с похлупак. Отхлупва се след още три минути и в тигана се налива бялото вино, в което е киснало месото.

Упражнението с капака се повтаря, само че този път за пет минути. След като се махне капакът се оставя виното да се изпари съвсем изцяло и тиганът се лишава от котлона.

Свинското бон филе се разпределя в две чинии, като се полива и с останалата в тигана течност. Накрая от горната страна се настъргва кашкавал. Свинското се сервира още топло.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР