Готовата чеснова питка с 3 вида сирене трябва да покрием

...
Готовата чеснова питка с 3 вида сирене трябва да покрием
Коментари Харесай

Чеснова питка с 3 вида сирене

Готовата чеснова питка с 3 типа сирене би трябвало да покрием с забрадка и да я оставим да си почива. Но в моето семейство това не се получава, тъй като единствено след броени минути от нея към този момент няма и помен.

Необходими Продукти

● захар - 1 равна с.л
● суха квас - 1 ч.л
● топло мляко - 250 мл
● зехтин - 1 + 1 с.л
● сол - 1 ч.л
● брашно - 300 до 350 г

За плънката


● кашкавал - 100 г
● меко масло - 40 г
● крема сирене - 100 г
● топено сирене - 100 г
● чесън - 6 скилидки
● сминдух - за поръсване (по желание)

Начин на подготвяне

В бездънен съд слагаме захарта, маята, леко затопленото мляко, 1 лъжица зехтин и солта. Разбъркваме и прибавяме на два пъти брашното, което авансово сме пресяли.

Започваме да месим с ръце. Ще се получи доста лепкаво тесто.

Добавяме 1 лъжица зехтин и продължаваме да месим, до момента в който тестото спре да лепне по масата (не се прибавя в допълнение брашно).

Оформяме тестото на топка и го слагаме в дълбока купа. Покриваме го със стреч фолио или похлупак и го оставяме да втаса за към 40 минути.

През това време си подготвяме плънката.

В подобаващ съд слагаме мекото масло и крема сиренето. В същия съд настъргваме чесъна и разбъркваме всичко доста добре, до момента в който се смесят всички съставки.

Отделно нарязваме на дребни късчета топеното сирене, а кашкавала го настъргваме.

Готовото тесто за чеснов самун слагаме върху набрашнен плот и без да го месим, го събираме на топка. Разточваме го на правоъгълник, като се съобразяваме с размера на тавата, в която ще печем.

Застиламе тавата с хартия за печене и слагаме тестото. Отгоре изсипваме чесновосирената примес и я разнасяме отмерено по цялата повърхнина.

После нахвърляме парченцата топено сирене, поръсваме със сминдух или фалшификация по желание и най-отгоре разпределяме настъргания кашкавал.

Печем питката със сирене в авансово загрята фурна на 180-200 °C за 25-30 минути.

Готовата чеснова питка с 3 типа сирене би трябвало да покрием с забрадка и да я оставим да си почива, само че в моето семейство това не се получава, тъй като единствено след броени минути от нея към този момент няма и помен.

Приятен вкус и на вас!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР