Готов е тийзърът на новия филм Слънчев бряг – експрес

...
Готов е тийзърът на новия филм Слънчев бряг – експрес
Коментари Харесай

Готова е кратката версия на филма „Слънчев бряг – експрес към ада“, по идея на Община Ловеч

Готов е тийзърът на новия филм „ Слънчев бряг – експрес към пъкъла “, който е по концепция и поръчка на Община Ловеч. Рекламата първо ще бъде публикувана в обществените мрежи.

Филмът има за цел да опише на младите генерации за една от най-черните страници на комунизма – концлагерите.

Премиерата се чака в Ловеч към края на годината. Снимачният интервал беше през септември т.г. главно в покрайнините на Ловеч и Белене, екипът към този момент е в етап постпродукция. Лагерът „ Слънчев бряг “ край Ловеч (1959 -1962) е бил защитаван в най-строга загадка. Надзирателите са се водели на щат другаде, а въдворените, довеждани без съд и присъда, са подлагани на тежък, постоянно гибелен труд.

Разказът е фокусиран върху ориста на актрисата Надя Илкова - Дункина и музиканта Александър Николов, прочут като Сашо Сладура. Жанрът на кино лентата е докудрама – синтез на игрално и писмено кино.

Продуценти на „ Слънчев бряг – експрес към пъкъла “ са Община Ловеч и „ Файв Стар Медиа ”, режисьор е Степан Поляков. Той е прочут създател на доста филми, измежду тях е „ Ловеч – тайната столица “. Филмът имаше сполучлива премиера в Ловеч през 2017 година, а по-късно беше излъчен по доста малките екрани.

Продукцията е финансирана от Община Ловеч и от донори. В фотосите на „ Експрес към пъкъла “ вземат участие жители на Ловеч. Роли имат и актьорите от Драматичен спектакъл Ловеч Марина Георгиева, Анастас Жайгаров и Ива Кирова, както и Йордан Петков – Дуньо, от Народен спектакъл „ Иван Вазов “. Главен оператор е Божидар Симеонов, музиката е на Митко Щерев.

Забележка: „ Тийзър ” е малко авансово показване на кино лентата без да се дават доста детайлности.

Община Ловеч, пресцентър
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР