Гост в първото издание на „Тази събота“ с водещи Кристина

...
Гост в първото издание на „Тази събота“ с водещи Кристина
Коментари Харесай

10 г. след репортаж на bTV: Д-р Мирослав Ангелов продължава да следва мечтата си да бъде лекар


Гост в първото издание на „ Тази събота “ с водещи Кристина Газиева и Гергана Венкова, посетител беше доктор Мирослав Ангелов.

Кристина Газиева се среща с него преди 10 години, когато той е бил студент по медицина, а тя – стажант кореспондент в bTV. Неговата история е и първият авторски роман на младата журналистка. Тогава те си дават обещание, че ще се видят след 10 години, когато всеки е постигнал част от задачите и фантазиите си.



Д-р Ангелов съумява с фантазията си – той е от ромски генезис, само че загубата на родителите му от сърдечносъдови проблеми го кара да следва медицина и да специализира кардиология.

Сега той е специализант в кардиологията на болница „ Св. Анна “.



„ Детската ми фантазия в действителност се сбъдна. Никога не съм си представял, че ще работя нещо друго “, споделя той. Казва, че е въплъщение на поговорката „ камъкът би трябвало да си тежи на мястото “, защото не е напуснал страната ни.

„ Трудностите си костваха, тъй като считам, че въпросът с персоналния образец е дал задоволително резултати. Не е невероятно когато човек желае. Не би трябвало човек да се стопира с нищо. Ние би трябвало да вървим по пътя си, който ни е начертан “, споделя доктор Ангелов.



Казва, че в никакъв случай не е имал случай на дискриминация. „ Старал съм се да го превантирам. Мисля, че по нищо не правя отстъпка на останалите “, споделя той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР