Гошо Гинчев записа името си със златни букви в историята

...
Гошо Гинчев записа името си със златни букви в историята
Коментари Харесай

Гошо Гинчев пред Efirbet: Левски ще накара ПАОК да страда -

Гошо Гинчев записа името си със златни букви в историята на Левски, откакто бе съществена част от един от най-силните тимове в историята на клуба. В интервала 1993/1995 той стана три пъти първенец със „ сините “ и завоюва Купата на България. Паметни са и мачовете, които Гинчев изигра с Левски и в Шампионска лига. Бившият бранител бе от тези, които реализираха популярната победа над Рейнджърс, а по-късно вкара изравнителния гол при 2:2 с Вердер в София. В реванша обаче „ сините “ изгубиха с 0:1 в Бремен и се разминаха с историческо влизане в групите на най-комерсиалния шампионат, които тогава бяха единствено две с по 4 отбора.

В изявление за Гошо Гинчев разяснява старта на Левски в новия сезон и показва оптимизъм за борбите с ПАОК в Европа.

Господин Гинчев, по какъв начин видяхте Левски в първите му два елитни мача?

В първите няколко кръга на едно състезание постоянно е мъчно. Отборите още не са в оптимална форма след тежката подготовка и се получават изненади, само че след това нещата си идват на мястото. Така че не трябва да се вършат драми от това, че Левски не взе максимума.

Като някогашен левскар по какъв начин приехте загубата от ЦСКА 1948?

Вече споделих, че в първите кръгове всичко е допустимо да се случи. Фаворитите също може да сбъркат, само че това не значи, че една неточност ще им попречи да реализират задачите си.

Лудогорец обаче не бърка.

Вижте, равнищата е дълга. Три точки задатък са нищо и има доста мачове, в които да се заличат.

Това значи ли, че Левски не трябва да позволява неточност в дербито със Славия?

Грешки всеки ще направи, Лудогорец – също. Важно е да поддържаш непрекъснато положително игрово равнище, а при Левски ще е значимо и да няма контузени, защото Мъри е избистрил един състав, а обстановката е такава, че разполага с малко варианти в атакуващ проект, където разновидностите за смени са свързани най-вече с млади играчи.

Има ли Левски тим за купата?

Левски има нужния треньор, построен жанр на игра и тим, с който да се бори за купата. Тази година чакам битката за първото място да е по-оспорвана и Левски сигурно ще се намеси в нея.

Като някогашен бранител, по какъв начин ще коментирате играта на бранителите на Левски?

Справят се и с оглед стандартите на родното ни състезание тяхното привличане е находка. Дори си мисля, че Сундберг, Ван дер Каап и Кордоба би трябвало да са дружно на терена, и с една скица от рода на 3-4-3 и 3-4-1-2 Левски ще е още по-опасен. Неслучайно Мъри употребява сходни постройки против Лудогорец и ЦСКА предишния сезон, това даде резултат и „ сините “ завоюваха.

Жереми Петрис ще запуши ли дупката на десния бек?

Надявам се. Имам положителни впечателния от него, когато играеше за Царско село, а при дебюта му против Спартак, въпреки че бе малко на терена, сподели, че може да свърши работа. Не желая да съм краен към Анте Блажевич, само че беше явно, че не е на равнището на другите в отбрана. Даже бих споделил, че е една от аргументите за загубата от ЦСКА 1948. Не съм сюрпризиран, че Мъри бързо го „ разкри “ и потърси различен вид за този пост.

Липсва ли Ивелин Попов на отбора?

Определено. Със своите качества, опит и умения, той ще внася креативност и многообразие в нападателен проект. Дано по-скоро се завърне, както той, по този начин и Цунами.

Г-н Гинчев, какво очаквате от завръщането на Левски в Европа?

В идните две срещи турнирният опит е на страната на ПАОК, само че аз имам вяра, че Левски разполага със сили и благоприятни условия освен да се опълчи сполучливо, само че и да отстрани противника. Надявам се Левски да накара ПАОК да страда.

Как се играе против тим, който е с четири пъти по-голям бюджет, да не кажа и повече?

На терена бюджетът не играе. Ние преди години също играхме против съперник, който имаше в пъти по-голям бюджет – Вердер. Тогава той беше първенец на Германия, все едно в този момент да срещнеш Байерн. Но ние освен играхме като еднакъв с еднакъв с Вердер, само че и малко не ни доближи да ги отстраним.

Какъв резултат от срещата в София ще е удобен за Левски за реванша?

Победа, без значение с какъв брой, или в най-лошия случай тъждество.

В Солун обаче Левски ще е без аудитория, а тази на ПАОК е най-гласовитата в Гърция и дава криле на своите?

Няма нищо по-хубаво от това да играеш пред многочислена аудитория, която не стопира да вика. Ако си футболист, това единствено ще те стимулира в допълнение и ще те нахъса, а в Левски са събрани футболисти, а не мишоци.

Ако Левски отстрани ПАОК, поради идващия му противник, пътят му към групите в Лигата на конференциите наподобява разчистен?

Аз мисля, че дуелите с ПАОК могат да се окажат повратна точка за Левски през сезона. Защото, в случай че Левски продължи напред, съм сигурен, че ще влезе в групите на шампионата, което значи, че ще изпълни и касата си. От друга страна пък играчите ще натрупат убеденост в силите и ще покачат самочувствието си, което ще им помогне да побеждават наред в България.

Значи и възможностите му да детронира Лудогорец ще станат по-големи?

Нека не слагаме каруцата пред коня и да забележим първо по какъв начин ще се показа Левски против ПАОК, с цел да разберем до какво равнище е стигнал в развиването си на тим.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР