Горски стражар е ранен при сблъсък на бракониери с полицаи

...
Горски стражар е ранен при сблъсък на бракониери с полицаи
Коментари Харесай

Бракониери раниха горски стражар

Горски жандарм е ранен при конфликт на бракониери с служители на реда и лесничеи. Инцидентът е станал във вторник към обяд в гора на държавното ловно стопанство „ Каракуз “ край дуловското село Чернолик, оповестяват от Северо-централното държавно дружество в Габрово.

13 роми с каруци нахлули в гората да секат дърва. Горски жандарм разпознал бракониерите и  съобщил в стопанството, а от там алармирали и полицията. Отряд от 8 души – униформени и  горски пазачи последвали ромите в гората. Щом разбрали за заплахата, бракониерите почнали да замерят с камъни и сопи органите на реда.
При конфликта ранен в главата е горски жандарм, различен служител на реда е бил ударен от камък, а две полицейски коли са потрошени от изсипалия се върху тях дъжд от камъни.

Горските стражари са работили съгласно пълномощията си и в границите на закона. Те не са предизвикали с нищо експанзията на нарушителите в гората, безапелационни са от ловното стопанство „ Каракуз “. Полицията към този момент проверява случая, а сигналът за случилото се е подаден в прокуратурата, оповестяват от държавното горско дружество в Габрово.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР