Горски инспектор от регионалната дирекция в Берковица е заловен с

...
Горски инспектор от регионалната дирекция в Берковица е заловен с
Коментари Харесай

Ексклузивно в BulNews! Заловиха горски инспектор от Берковица с бракониерски дърва, предаден е на прокуратурата /снимка/

Горски контрольор от районната дирекция в Берковица е хванат с бракониерски дърва, научи извънредно организация BulNews.
Издънилият се чиновник е Илиян Миланов Илиев.
На 7 май инспектори от икономическа полиция в Монтана нахлули в негов парцел в село Черказки. Ченгетата работили по сигнал за гатер, на който се обработва противозаконна дървесина. В момента на инспекцията в действителност било открито, че 45-годишният мъж реже с машината си трупи с неразбираем генезис. По неофициална информация хванатите бракониерски дърва са били към 2 куб. брест. Установено е, че те са докарани до селото от мъж на име Найден, който е от същото обитаемо място. От икономическа полиция са съставили акт на нарушителя, след което преписката е предадена на районната прокуратура в Монтана.
Залавянето на Илиян Илиев с противозаконна дървесина е изненада за управлението и сътрудниците му, защото е обявяван за „ Горски жандарм на 2019 година “ и до момента имаше репутацията на кардинален чиновник.
Хора от сектора обаче настояват, че това е ловко построен обществен облик. Всъщност издънилият се Илиев постоянно обикалял складовете за дърва в Монтанско, като тормозел притежателите със закани от сигнализиране до икономическа полиция. Твърде евентуално е някой от тях да е подал сигнала до проверяващите, с цел да си отмъсти за непрекъснатото излишно напрежение, което им създавал горският контрольор.
На този стадий няма информация дали Илиян Илиев е отхвърлен от работа и по кое време ще бъде уволнен. На ход е прокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР