Гордън Мъри, който е известен с проектиране на болидите от

...
Гордън Мъри, който е известен с проектиране на болидите от
Коментари Харесай

Легендарен конструктор обеща да изобрети електромобила наново

Гордън Мъри, който е прочут с планиране на болидите от Формула 1 и в частност с концепцията си за подналягане за повече притискаща мощ, а по-късно и с именития суперавтомобил McLaren F1, сега работи върху два нови електрически автомобила. Самият той приказва за това на конгрес, проведен от английското списание Autocar.

Според Мъри това ще бъдат релативно бюджетни електрически кросоувъри. Първият ще получи единствено задвижване на предните колела, четири места в купето и няма да надвишава четири метра дължина. Вторият ще петместен и ще бъде със задвижване на всички колела.

Интересното е, че в основата ще залегне новата архитектура iStream, създадена от самия Гордън Мъри. Както в бъдещите модели на Tesla, батериите в новите електрически транспортни средства ще извършват носеща функционалност, т.е. ще бъдат част от структурата на каросерията. Тази и други нововъведения доста ще понижат тежестта на колата, като по този метод ще покачат нейната успеваемост.

„ Семейната кола не може да тежи 2.5 тона “, сподели Мъри, с ясно мигане към някои от днешните електрически транспортни средства. Той означи, че колите му ще слагат нови стандарти за тегло, обсег и динамичност.

Любопитно е, че един от кросоувърите ще се създава под марката Gordon Murray GMA, а вторият се основава за прочут авто производител. Възможно е във втория случай да става дума за по-малкия модел, като в началото той ще бъде предопределен за услугата шерване на коли. Не е ясно кой е автомобилният производител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР