Google още от миналото лято тества в малка група подбрани

...
Google още от миналото лято тества в малка група подбрани
Коментари Харесай

Google Doc представи ИИ коректор на правописа и граматиката

Google още от предишното лято тества в дребна група подбрани консуматори стратегия за инспекция на правописа и граматиката, употребяваща машинно образование и логаритми с детайли на изкуствен интелект. От през днешния ден тази алтернатива могат да употребяват потребителите на бизнес версиите на Гугъл Docs – т.е., потребителите на G Suite.

Досега в Гугъл Docs работеше елементарна версия на програмата за инспекция на правописа, която и в този момент вижда и акцентира с алена линия погрешно написаните думи. Но в този момент се употребява смарт коректор, който може да разграничава детайли от подтекста при думи които си наподобяват. Така да вземем за пример, логаритъмът може да подскаже, дали да се употребява affect или effect, да укаже, че потребителят е объркал they’re и their, какво време на глагола е по-добре да се употребява и така нататък В тези думи няма правописни неточности, а логаритъмът, сходно на другите текстови процесори ги разпознава като граматични неточности, само че тук се употребяват машинно образование и изкуствен интелект. „Използваните логаритми с детайли на изкуствен интелект могат да разпознаят както дребните неточности при потреблението на a и an, до комплицираните граматични концепции“ – се споделя в формалния блог на интернет колоса.

The Verge означи, че в новия коректор се употребява същия изкуствен интелект, който превежда текстовете от един език на различен.

За разлика от общоприетия коректор, новият логаритъм акцентира сбърканото със синя линия. Ако се кликне върху тази неточност, излизат оферти за промяна. Засега новият коректор работи единствено с британски език.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР