Google DeepMind разкри модел с изкуствен интелект на градивните елементи

...
Google DeepMind разкри модел с изкуствен интелект на градивните елементи
Коментари Харесай

Google DeepMind разкрива AI модел за живи клетки

Гугъл DeepMind разкри модел с изкуствен интелект на градивните детайли на живота и техните взаимоотношения в клетките, засилвайки напъните за отключване на тайните на заболяванията и намиране на лекувания за положения като рак.

AlphaFold 3, третото потомство технология, в началото създадена през 2018 година, дава най-усъвършенстваните прогнози за това по какъв начин наподобяват и се смесват дребните биологични структури, съгласно публикация, оповестена в Nature в сряда.

Моделът, създаден взаимно с Isomorphic Labs за разкриване на медикаменти на DeepMind, е най-новата забележителност в устрема да се приложи предсказващата мощ на AI за възстановяване на разбирането на дребните механизми на живота и по какъв начин те се объркват.

“ Биологията е динамична система и би трябвало да разберете по какъв начин свойствата на биологията се появяват посредством взаимоотношението сред разнообразни молекули в клетките “, сподели сър Демис Хасабис, основен изпълнителен шеф и съосновател на DeepMind. „ И можете да мислите за AlphaFold 3...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР