Голямо количество стоки са открити и иззети при съвместна акция

...
Голямо количество стоки са открити и иззети при съвместна акция
Коментари Харесай

ГДБОП и бургаската прокуратура конфискуваха десетки хиляди артикули от 15 склада в „Слънчев бряг“ и Свети Влас

Голямо количество артикули са открити и конфискувани при взаимна акция на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП) и бургаската прокуратура. Касае се за десетки хиляди продукти като облекла, обувки и аксесоари, открити в 15 склада на територията на к.к. „ Слънчев бряг “ и Свети Влас, заяви на брифинг окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

По думите му управляващите са иззели близо 1000 чувала , като следва наличието им да бъде подложено на характерна експертиза, която да откри дали се касае за имитации на световноизвестни марки. 

Към момента са стартирани седем следствия. „ За последните 15 години не е имало такава огромна интервенция по морето по отношение на нарушавания на интелектуалната благосъстоятелност “, сподели Чинев. Подобна акцията е извършена и на територията на Горна Оряховица, заяви шефът на дирекция „ Киберпрестъпност “ към ГДБОП Никола Симов.

От един обект там са конфискувани 80 чувала с облекла, обувки и аксесоари. Ръководителят на Районна прокуратура - Бургас Мария Марков уточни, че тестваните обекти в „ Слънчев бряг “ и Свети Влас са наети от разнообразни компании от вътрешността на страната малко преди началото на летния туристически сезон, като стоката е била разпространение главно в двата курорта. 

Предстои следствието да откри лицата, които имат директно отношение към вноса на стоките. Симов посочи, че в множеството случаи се открива, че тези артикули биват импортирани у нас от Турция или Китай. За разпространяването на артикули без разрешението на правопритежателя на марката законът е планувал наказване от 1 до 6 години отнемане от независимост и санкция до 10 000 лв., уточни Маркова.

От своя страна прокурор Георги Чинев добави, че законът дава опция и за налагането на имуществени наказания до 1 млн. лв. на юридически лица. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР