Големият пожар в историческия хотел в Роуд Айлънд налага извънредно положение

...
Голям пожар избухна в исторически хотел в най-малкия град на
Коментари Харесай

Голям пожар избухна в исторически хотел в най-малкия град на най-малкия щат на нацията в петък вечерта, оставяйки района с ограничена вода и без ток, което доведе до извънредно положение на остров Блок в Роуд Айлънд.

Множество агенции реагираха на пожара в хотел Harbourside Inn в New Shoreham, тъй като всички гости бяха безопасно евакуирани и служителите призоваха посетителите да избягват района.

Първите респонденти все още бяха на мястото в неделя сутринта, тъй като водата и електричеството се възстановяваха в близките предприятия, каза Джун Янг, мениджър в Block Island Reservations, който управлява Harbourside Inn и други близки хотели, каза за CNN.

Фериботните услуги до острова също бяха възстановени до неделя сутринта, според Търговската камара на остров Блок.

Ню Шорхам може да се похвали с уникалното отличие, че е най-малкият град в щата, а логистиката за достигане до острова изглежда възпрепятства първите респонденти да стигнат до пожара, тъй като екипажите трябваше да бъдат превозени с ферибот до острова, за да осигурят ресурси за гасене на пожара.

„Блок Айлънд има противопожарна служба на острова, но това е първият път, когато наистина трябва да реагираме там“, каза заместник-началникът на пожарната в Южен Кингстаун Том Брадли според Търговската камара на Блок Айлънд. „Отне около час за екипажите и половин час с лодката на бреговата охрана.“

Търговската камара съобщи, че покривът на хотела се е срутил около 1:30 ч. сутринта в събота сутринта и първите респонденти са успели да потушат огъня късно сутринта в събота, според публикация във Facebook от Block Island Tourism.

Търговската камара на Блок Айлънд обяви извънредното положение в публикация във Фейсбук в събота сутринта, в която се казва, че в града има ограничено количество вода и няма ток.

Големият пожар доведе до извънредно положение. Големият пожар предизвика извънредно положение. WJAR

Сутрешните фериботи, идващи на острова, също бяха спрени в събота сутринта, според градския управител на New Shoreham Мариан Крауфорд.

„За съжаление снощи имаше ужасяващ пожар в Harbourside Inn и няма да можем да отворим отново до края на сезона“, се казва в съботна публикация във Facebook от Harbour Inn Grill, намираща се в Harborside Inn. „Нашият персонал и всички в сградата са в безопасност, което е най-важното.“

Централният офис на Block Island Reservations се намира на мястото на пожара и техните почистващи препарати и инвентар са повредени, което накара бизнеса да анулира и възстанови резервациите за всички свои имоти на острова до 24 август, каза Янг.

Тъй като държавата разположи ресурси, за да отговори на пожара, тя се справяше и с торнадо и силни гръмотевични бури, оставяйки „стотици големи дървета или изкоренени, или счупени в основата си“, според Националната метеорологична служба.

„От реакцията на безпрецедентно торнадо вчера до помощта за ограничаване на опасен пожар на остров Блок, ние сме изключително благодарни за неуморната работа на екипите за спешно реагиране в целия щат през последните 48 часа“, каза губернаторът Дан Маккий в събота.

McKee добави, че екипът му работи с Администрацията за малък бизнес на САЩ и екипа на Rhode Island Commerce, за да предостави помощ на малките предприятия, засегнати от пожара.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР