Големият френски производител на електрооборудване Legrand обяви придобиването на компанията

...
Големият френски производител на електрооборудване Legrand обяви придобиването на компанията
Коментари Харесай

Френският гигант Legrand купи разработчик на медицински софтуер за над €500 милиона

Големият френски производител на електрооборудване Legrand разгласи придобиването на компанията за медицински програмен продукт Enovation, оповестяват международните организации. Сумата по договорката не е обществена, само че съгласно източници на Bloomberg става дума за над 500 млн. евро.

Enovation е основана в Нидерландия, като в портфолиото ѝ влизат решения за отделечено следене на виталните индикатори на пациентите, както и за обмяна на данни сред лечебни заведения и медицински експерти.
 Френският тръст LEGRAND започва стратегия ELIOT в България
Френският тръст LEGRAND започва стратегия ELIOT в България

Тя обгръща  иновации и артикули, свързани с Internet of Things

Компанията от Ротердам има 350 чиновници и съгласно формалното известие на Legrand осъществя продажби на стойност 60 млн. евро годишно.

До момента стратегически вложител в Enovation беше капиталовата компания Main Capital Partners. За нея излизането от тази инвестиция е най-успешното досега.

Legrand, които у нас са добре познати с бизнеса си с електроматериали за дома, от 2021 години развиват марката Legrand Care, особено ориентиран към потребностите на здравната и обществената сфери. Именно в рамките му ще продължи и развиването на Enovation.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР