Goldman Sachs тази седмица отпразнува 25 години като публична компания.

...
Goldman Sachs тази седмица отпразнува 25 години като публична компания.
Коментари Харесай

Как Goldman Sachs израсна: 25 години, откакто елитната фирма на Wall Street стана публична

Goldman Sachs тази седмица отпразнува 25 години като обществена компания. Инвестиционната банка на Wall Street не постоянно е желала да работи като такава.

В първите години след първичното обществено предложение се споделя, че дългогодишният основен финансов шеф Дейвид Виниар се майтапи уединено, че „ разкриването на времето е прекалено много информация “.

IPO на Goldman през май 1999 година беше основен миг за тогавашната 130-годишна капиталова банка и нейното партньорство от 221 души, което към този момент беше прекарало съвсем 15 години в разискване дали да потърси обществен капитал.

Фирмата възнамерява да означи събитието, като сглоби имитация на балкона на Нюйоркската фондова борса, където тогавашният основен изпълнителен шеф Ханк Полсън удари звънеца за отваряне, тъй че чиновниците да могат да си създадат лична фотография.

p> „ Нуждата от непрекъснат капитал направи неизбежно да станем обществени “, сподели Лойд Бланкфейн, вторият от единствено трима основни изпълнителни шефове на банкат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР