години Андре Бонифас, един от най-великите играчи на френския ръгби

...
години Андре Бонифас, един от най-великите играчи на френския ръгби
Коментари Харесай

Великият френски ръгби Андре Бонифас, олицетворение на „френския усет“, почина на 89

години

Андре Бонифас, един от най-великите играчи на френския ръгби през 50-те и 60-те години на предишния век, умря в Байон в понеделник на 89-годишна възраст, заяви фамилията му пред Агенция Франс Прес.

Въплъщение на френския нюх, кариерата на Бонифаций беше неразривно обвързвана с тази на неговия по-малък брат и постоянно централен сътрудник Ги: дружно те въплъщаваха понятието „ френски нюх “.

Андре направи първата от своите 48 интернационалните изяви през 1954 година с последния от тези, които идват 12 години по-късно през 1966 година, до тогава той е оказал помощ на Франция да завоюва купата на Петте народи четири пъти.

Франция в действителност е играла 90 пъти по време на неговия интервал като интернационален състезател, което демонстрира по какъв начин Андре имаше умеене да търка формалното състояние по неверния метод.

„ Сякаш беше определен от ориста да изкристализира споровете във френското ръгби, обичано от пресата и публиката, само че недоверчиво от селекционерите “, написа ръгби вестник Midi-Olympique.

Той същ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР